13.7.2015 16:28

Τρίτος δρόμος κι εσωτερικός εχθρός

Στην προσήλωση του πρωθυπουργού στην ιδέα της παραμονής της χώρας στην ευρωπαϊκή οικογένεια αποδίδουν οι περισσότεροι τη στροφή των  180ο αμέσως μετά το δημοψήφισμα. Στη διαπίστωση πως οι τζάμπα μαγκιές σε δυνατότερους δεν πιάνουν, ισχυρίζονται από τη μεριά τους κάποιοι άλλοι.

Τα απομνημονεύματα του Αλ. Τσίπρα θα ρίχνουν μελλοντικά φως στα πραγματικά αίτια, νωρίτερα βέβαια δεν θα ήταν λάθος να συμφωνηθούν τα απολύτως ευδιάκριτα δυο νέα δεδομένα.

  1. έγινε φανερό πως τρίτος δρόμος a la card συμμετοχής στην Ευρώπη δεν υφίσταται. Ή ακολουθείς τους κανόνες του παιχνιδιού της ή θα πας … άκλαφτη σαν χώρα, ακολουθώντας τη μόνη εναλλακτική πρόταση, προερχόμενη εδώ και χρόνια από το Κ..Κ.Ε..
  2. ο εχθρός παραμονεύει διαρκώς για το ΣΥΡΙΖΑ, μόνο που κακώς τον αναζητούσε μέχρι σήμερα στον εξωτερικό του περίγυρο. Είναι εγκατεστημένος στον κομματικό του πυρήνα, η δισυπόστατη φύση του, αυτή που σαν το εκκρεμές αμφιταλαντεύεται μεταξύ της ευρωπαϊκής επιλογής για τη χώρα και της απομάκρυνσης από την αγκάλη της Ε.Ε..

Η κυβέρνηση πίστεψε υπερβολικά στη δύναμη της κι όταν ήρθε η στιγμή η ρητορική της σύγκρουσης να μετατραπεί σε πράξη, αποδείχθηκε πως ούτε η ίδια, ούτε ο λαός διέθεταν οδό διαφυγής από την προσήλωση μας στο διεθνοποιημένο περιβάλλον μας. Λεκτικά είχαμε σαλπίσει τον πόλεμο, ουσιαστικά βέβαια τα μετόπεισθεν δεν ήταν εξασφαλισμένα. Τα λάθη στη διαπραγμάτευση στοίχησαν ανεπανόρθωτα στη φήμη της χώρας και την πραγματική της οικονομία. Την αφήνουν μετέωρη και με μεγάλο ερωτηματικό για το τι της ξημερώνει.

 

  

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ