22.3.2016 17:22

Το «τρίποντο» του Αντρέα

«Ευτυχώς, δεν είμαι σήμερα σε θέση ευθύνης», άκουγα πρόσφατα από αιρετό – λάτρη της εξουσίας να λέει. Η πολύχρονη εμπειρία του του επέτρεπε να δει ότι σε περιόδους παράλληλων κρίσεων τα περιθώρια να αναδείξει ο κάθε αιρετός τις ατομικές του δυνατότητες είναι ελάχιστα.

Λίγοι είναι εκείνοι που συσχετίζουν την ατομική δράση με το γενικό πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον. Για αυτό και η κριτική είναι τις πιο πολλές φορές κατάφορα άδικη, δίχως αυτό να σημαίνει ότι δεν υφίστανται και ανεπάρκειες.

Πόσο δίκαια κρίνονται, για παράδειγμα, οι σημερινοί κυβερνητικοί βουλευτές; Ποιος μπορεί με ευκολία να συμπεράνει ότι οι πραγματικές δυνατότητες του Χιώτη κυβερνητικού βουλευτή αποτυπώνονται επακριβώς στις σημερινές συνθήκες;

Έχει ακούσει πολλά ο Ανδρ. Μιχαηλίδης κατά καιρούς. Κι είναι αλήθεια ότι η μη εμφανής παρουσία του σε πολλά θέματα είχε αρχίσει να συσσωρεύει γκρίνια.

Το τελευταίο διάστημα η παρασκηνιακή του δραστηριότητα έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς. Κίνησε τη διαδικασία και πέτυχε να φέρει γιατρό στον Οίκο Ναύτου. Κλείνει, με παρέμβαση του, το θέμα της μετεγκατάστασης του ΕΟΠΥΥ στις κενές εγκαταστάσεις του ΙΚΑ. Και τώρα φαίνεται να πείθει το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης να χαλαρώσουν οι προϋποθέσεις συμμετοχής στο διαγωνισμό για τη σίτιση των προσφύγων, ώστε να έχουν δικαίωμα συμμετοχής και τοπικές επιχειρήσεις.

Ένα «τρίποντο» επιτυχιών για το βουλευτή που του προσθέτει χρήσιμους πόντους ηθικού. Του δείχνει μάλιστα και το δρόμο. Οι επιτυχίες έρχονται συχνά με συστηματική δουλειά στο παρασκήνιο. Αν πετύχει να δράσει ανάλογα και για το κρίσιμο θέμα της αναγκαστικότητας της Ε.Μ.Χ., θα επεκτείνει σημαντικά τον κατάλογο των πεπραγμένων του. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ