9.4.2015 15:40

Τους ζυγούς λύσατε!

Η «ΑΔΥΝΑΜΗ ΑΤΖΕΝΤΑ» ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ» ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Τις συνήθειες της κάθε Τρίτης δεν … κατάπιε ούτε η Μεγάλη Τρίτη στο δημαρχείο. Για όσους τυχόν το αγνοούν θυμίζω ότι η συγκεκριμένη μέρα της εβδομάδας έχει καθοριστεί από το δήμαρχο ως ημέρα συντονισμού και ενημέρωσης των αντιδημάρχων, δια της Εκτελεστικής Επιτροπής, και των εκλεγμένων μελών της «Πρωτοβουλίας» με τη σύγκληση συνεδρίασης του συνδυασμού γύρω στο μεσημεράκι.

Ο δήμαρχος απουσίαζε την προηγούμενη Τρίτη και λογικά οι περισσότεροι θα ανέμεναν βαριά ατζέντα στις δυο συναντήσεις που έγιναν δυο εβδομάδες μετά. Ο χρόνος που πέρασε θα τις είχε φορτώσει με άφθονο υλικό. Τζάμπα προσδοκία. Οι συναντήσεις έγιναν απλά για να γίνουν και κατά την έξοδο τους ούτε οι αντιδήμαρχοι, ούτε οι λοιποί αιρετοί είχαν κάτι να θυμούνται από τις συνολικά τετράωρες συνομιλίες.

Εδώ είναι το ουσιαστικότερο πρόβλημα της δημοτικής αρχής. Δεν τρέχει χρονικά μια ατζέντα με σχεδιασμό και στόχους για το Δήμο. Αρπάζεται ακόμα από τα τρέχοντα, επιδιώκει να τα βάλει σε μια τάξη αλλά με τη μεθοδολογία αυτή σύρεται πίσω από την επικαιρότητα, δεν κινεί η ίδια τα νήματα της.

Πρέπει να το νοιώσει ο δήμαρχος πως, όταν οι συναντήσεις της Τρίτης μοιάζουν εθιμοτυπικές, τυπικού περιεχομένου, κάτι δεν πάει καλά. Όταν … οι ζυγοί λύνουν πολύ πριν την ώρα τους πάει να πει ότι η δημοτική μηχανή δεν έχει προγραμματισμό παραγωγής, ικανό να τροφοδοτήσει το νησί και το δημότη.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ