19.1.2016 18:29

Τουλάχιστον πιο έτοιμοι

Η κακοκαιρία που πέρασε από το νησί δεν είναι η πρώτη, ούτε και η τελευταία που προφανώς θα δούμε. Μαζί της βέβαια έρχεται και η πραγματική αντιμετώπιση των διαχρονικών προβλημάτων που, ευτυχώς, σε ένα βαθμό δείχνουν να αντιμετωπίζονται. Ελλειπή μέτρα προστασίας στους παραλιακούς του αεροδρομίου και του Βροντάδου, φρεάτια που αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τις μικρές ποσότητες νερού που φέρνουν οι βροχοπτώσεις και συν τοις άλλοις, η παρουσία των προβλημάτων στα ίδια και τα ίδια σημεία.

Μπορεί να υπάρχει από την πλευρά των δυνάμεων Πολιτικής Προστασίας μεγαλύτερη ετοιμότητα και κινητοποίηση, όμως ας αντιληφθούμε ότι το λάθος που συμβαίνει για δεύτερη ή τρίτη φορά παύει να είναι λάθος και μετατρέπεται σε παράλειψη. 

Το να παίρνεις το αυτοκίνητο της Πολιτικής Προστασίας, να ανάβεις τον πορτοκαλί φάρο και να γυρνάς ανά την πόλη και τα χωριά δηλώνοντας αφενός την παρουσία σου, αφετέρου συντονίζοντας τα μηχανήματα που πρέπει να επέμβουν σε διάφορες περιπτώσεις, μοιάζει με εικόνα οξύμωρη μπροστά στην δεδομένη ανάγκη τον υπόλοιπο χρόνο να προχωρήσεις σε παρεμβάσεις μικρές, τέτοιες που δεν θα σε αναγκάζουν στην επόμενη κακοκαιρία να πληρώνεις και καμιά 50αριά επιπλέον μεροκάματα. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ