17.5.2016 19:10

Τουλάχιστον αναγνωρίζεται

Στα όρια του θετικού παραδείγματος κινείται το νησί, όχι μόνο για τις αντοχές του στη διαχείριση του προσφυγικού προβλήματος, αλλά και στο ζήτημα της διαχείρισης των όγκων των απορριμμάτων που προκύπτουν εδώ και καιρό ως απόρροια ευρύτερα του ίδιου ζητήματος. 

Σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε και συμμετείχε ο πρόεδρος του ΔΙΑΝΟΧ Σωκράτης Συριώδης, ο Δήμος Χίου δέχθηκε τα θετικά σχόλια των συμμετεχόντων για τον τρόπο με τον οποίο κατάφερε σύντομα σχετικά, να μαζέψει και να καταστρέψει στη συνέχεια τους τόνους σωσσιβίων, πλαστικών βαρκών και άλλων υλικών που αφήνουν πίσω τους οι μετανάστες στην προσπάθειά τους να βρεθούν στην Ελλάδα. 

Ο Δήμος Χίου έδειξε να ανταπεξέρχεται στις ανάγκες διαχείρισης πολύ καλύτερα από άλλα νησιά και αυτό δεν πέρασε φυσικά απαρατήρητο. Είναι και αυτός ένας τρόπος για μια θετική κριτική, σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ