3.6.2013 16:13

Το τοπικό φαινόμενο Χρυσή Αυγή

Ενοχλεί η εμμονή να κρύβονται από το δημόσιο διάλογο, ενοχοποιητικά να μην έχουν τη λεβεντιά υπεράσπισης, πρόσωπο με πρόσωπο, των απόψεων τους και να επιλέγουν την τακτική της μυστικής οργάνωσης. Ενοχλεί η σιωπηρή αποδοχή ακραίων θέσεων των εκπροσώπων τους στο Κοινοβούλιο και πράξεων στελεχών τους ανά το πανελλήνιο. Ενοχλεί η επιμονή να γεμίζουν με συνθήματα τους τοίχους του νησιού, παραπέμποντας σε εποχές αντάρτικου πόλεων. Ενοχλεί η δυσκολία τους να αποκηρύξουν καθαρά και ξάστερα συμπεριφορές και ιδεολογίες που μάτωσαν την παγκόσμια Ιστορία.

Είναι όμως και λάθος στρατηγική του υπόλοιπου πολιτικού συστήματος να αναδεικνύει τοπικά ένα θέμα που δεν υφίσταται. Για τη φιλοσοφία της «Χρυσής Αυγής» μπορούν να υπάρχουν εκατομμύρια αντιρρήσεις. Τοπικά πάντως, το επαναλαμβάνω τοπικά, τα όποια στελέχη της, μάλλον περιορισμένου αριθμού, εκφράζουν την πιο light εκδοχή της. Εμφανίζονται, μέχρι στιγμής, μόνο για να διαψεύσουν τη φημολογούμενη εμπλοκή τους σε μικρομπλεξήματα, καταδικάζοντας όσους επιχειρούν να τους ταυτίσουν με τη βία και τη σύγκρουση και πέραν τούτου ουδέν.

Για το λόγο αυτό εκτιμώ ως λαθεμένη κίνηση την προσπάθεια ορισμένων να δρέψουν δάφνες προάσπισης της δημοκρατικής ομαλότητας, εφευρίσκοντας ισχύ εχθρού δυσανάλογη με την πραγματική.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ