24.6.2015 17:13

Τον πείραξε η μομφή

Θα πήρε το μάτι σας, πιθανά, το κατηγορώ της «Χιακής Συμπολιτείας» προς τη δημοτική αρχή για τη στασιμότητα στο θέμα των μεταναστών. Στο επιτελείο της «Πρωτοβουλίας» αναπτύχθηκαν δυο τάσεις. Η πρώτη που έλεγε ότι η απάντηση όφειλε να είναι αυστηρή, στη λογική του «εκεί που μας χρωστάγανε, μας πήραν και το βόδι». Κι άλλη, η πιο ήπια, που εν τέλει υιοθετήθηκε και από το Μαν. Βουρνού, που πρόκρινε να μην τραβήξουν στα άκρα το σχοινί της αντιπαράθεσης.

Ωστόσο ενοχλημένος συνεχίζει να αισθάνεται ο Γ. Παπαδόπουλος, ο οποίος αδυνατεί να συμβιβαστεί με τη μομφή ότι η δημοτική αρχή δρα σε συντηρητικά πλαίσια στο θέμα των μεταναστών. «Λησμονεί η Συμπολιτεία ότι ο Δήμος δεν έχει τη δυνατότητα ούτε μισό ευρώ από τον προϋπολογισμό του να δαπανήσει ως αρωγή στους μετανάστες. Κι όμως η Πρόνοια, μέσω εθελοντών, έχει σταθεί δίπλα τους όσο κανείς. Μας κατηγορούν επίσης ότι ο Δήμος δεν διαθέτει κάποιον μεγάλο δημοτικό στεγασμένο χώρο για τη φιλοξενία τους. Γιατί δεν τον υποδεικνύουν, αν νομίζουν ότι υπάρχει;», αναρωτιέται ο αντιδήμαρχος, η κρίση του οποίου έχει μεγαλύτερη αξία, καθότι δεν είχε κανένα πρόβλημα δημόσια να επαινέσει τη «Χιακή Συμπολιτεία» για το προνοιακό της πρόγραμμα.

Το Γ. Παπαδόπουλο πείραξε όμως και η απόφαση του Τ. Τύμπα, ως μετέχοντα στη Δημοτική Κοινότητα Χίου, που καταψήφισε την απόφαση διάθεσης ποσού 500 ευρώ σε μια οικογένεια με πραγματική ανάγκη, επειδή, κατά την άποψη του, ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας δεν έχει καταθέσει ένα πλαίσιο μέσα από το οποίο θα καθορίζονται οι οικονομικές προνοιακές ενισχύσεις από το Δήμο. «Μα είναι δυνατόν να αυθαιρετήσω; Να προτείνω δικό μου πλαίσιο, όταν αυτό είναι ήδη διαμορφωμένο από νόμο;», αναρωτιέται ο Γιώργος κι επισημαίνει ότι θα περίμενε οι απόψεις της «Χιακής Συμπολιτείας» να είναι καλύτερα στοιχειοθετημένες.  

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ