2.7.2018 11:54

Το αντι - παράδειγμα του ΚΑΠΗ

Γιατί επιμένουμε; Γιατί το πρόβλημα βρίσκεται κυρίως εδώ. Λέσβος και Σάμος, παρά τις μεγαλύτερες από εμάς μεταναστευτικές αφίξεις, διατηρούν τη στοιχειώδη τουριστική ιδιωτική βάση να έχουν βελτιώσει – συγκριτικά με πέρσι – τις επιδόσεις τους στον εισερχόμενο από Ευρώπη τουρισμό. Εδώ μηδένισε το κοντέρ για να πανηγυρίσουμε ότι έχουμε αυξητικές τάσεις επειδή συνδεθήκαμε με την Πολωνία.

Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, επομένως, εμείς θα οφείλαμε να τις αναλάβουμε. ΚΑΠΗ, σχολεία, σύλλογοι, επαγγελματικοί φορείς θα μπορούσαν άνετα να μετακινούνται εσωτερικά μεταξύ των τριών νησιών του Βορείου Αιγαίου και να ανακυκλώνουν το χρήμα από τις πολυήμερες παραμονές ομάδων επισκεπτών που πολλάκις υπερβαίνουν αριθμητικά και τα charter.

Κι έρχεται το ΚΑΠΗ του Δήμου Χίου να δώσει – πάλι – το αντιπαράδειγμα. Τετραήμερο στην Καβάλα, λες και θα χαλούσε τα μέλη του μια πενθήμερη στη Σάμο ή τη Λέσβο με ανταποδοτικότητα εκ μέρους των άλλων νησιών.

Τόσο δύσκολο είναι η πρόεδρος του, Ευγ. Ασλανίδου, και οι πρόεδροι των λοιπών δημοτικών φορέων να λάβουν οδηγίες προς αυτή την κατεύθυνση; Αλλά ξεχάσαμε… Ό,τι δεν περνά από τη σκέψη τους εντάσσεται στην αντιπολίτευση.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ