16.6.2014 16:53

Τιμή του και καμάρι του

ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΘΕΩΡΕΙ Ο ΜΑΡ. ΜΕΝΝΗΣ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Αναμφισβήτητα η πιο εμβληματική προσωπικότητα της μεταπολιτευτικής Αυτοδιοίκησης της Χίου. Με τις έντονες συμπάθειες και αντιπάθειες ως εκ τούτου. Στο άκουσμα του ονόματος Μ. Μεννής δυο είναι οι βασικές τοποθετήσεις από τον κόσμο. «Ο μόνος που έκανε έργο», η πρώτη. «Καλά, τα είδαμε τα χαΐρια του με το τι άφησε πίσω του στην Ομηρούπολη» η δεύτερη.
Αυτή η δεύτερη τοποθέτηση έχει την αφετηρία της στις διαπιστώσεις για το ταμειακό έλλειμμα της τελευταίας περιόδου του στο Δήμο Ομηρούπολης. Η έκθεση των ορκωτών ήταν και για τον ίδιο επιβαρυντική, όμως εν τέλει το πόρισμα τους ελάχιστη σημασία έχει μπροστά στην ετυμηγορία της Δικαιοσύνης. Η υπόθεση παραπέμφθηκε στο Ελεγκτικό Συνέδριο κι εκεί η απόφαση για το Μ. Μεννή είναι σχεδόν απαλλακτική.
«Τιμή μου και καμάρι μου ο καταλογισμός των 6.000 τόσων ευρώ», πανηγυρίζει. Το σκεπτικό του κάθε άλλο παρά αβάσιμο. Σύμφωνα με τον πρώην δήμαρχο ο τελικός καταλογισμός αφορά ποσό λίγο πάνω από τις 2.400 ευρώ, που με τις προσαυξήσεις υπερδιπλασιάστηκε.
Το κρίσιμο στοιχείο είναι τι αφορούσε το συγκεκριμένο ποσό. Το μεγάλο τμήμα του μια προκαταβολή μισθού που είχε δώσει σε συμβασιούχους του Δήμου, όταν η πληρωμή τους καθυστερούσε γραφειοκρατικά. Με δικό του «εντέλεστε» ο ταμίας είχε δώσει προκαταβολές, οι οποίες φυσικά αργότερα παρακρατήθηκαν. Το υπόλοιπο ποσό από επίσης εντολή του να μην μπουν προσαυξήσεις στα τιμολόγια ύδρευσης απόρων δημοτών.
«Πολλές φορές οι εντυπώσεις φθείρουν μια συνολική πολιτική πορεία. Θέλω να ξέρει ο κόσμος για ποιο λόγο τιμωρήθηκα. Άλλωστε ποτέ δεν αρνήθηκα ότι έδωσα εντολή για τις συγκεκριμένες πράξεις. Άλλο αυτό όμως κι άλλο να φαντάζεται ο καθένας ό,τι θέλει για την υπόθεση», εξηγεί ο πρώην  δήμαρχος, απόλυτα ικανοποιημένος από την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Αναλαμβάνοντας μάλιστα πλήρως την ευθύνη, παρότι το ποσό αναμένεται να επιμεριστεί και στον τότε ταμία, φέρεται αποφασισμένος να το πληρώσει στο ακέραιο, αναγνωρίζοντας ότι ο υπάλληλος δεν φέρει καμία ευθύνη.
Να σημειωθεί ότι εις βάρος του Μ. Μεννή δεν εκκρεμεί πλέον  άλλη υπόθεση για τα οικονομικά του Δήμου Ομηρούπολης. Ουσιαστικά με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου κλείνει ο κύκλος αμφισβήτησης για τα οικονομικά πεπραγμένα του, αισθάνεται τη δικαίωση που δεν μπορεί να στιγματίσει μια μακρά διαδρομή.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ