17.7.2015 15:10

Θέλουν να αγοράσουν καλύτερες υπηρεσίες

Η παρουσία τους στην Προκυμαία τις ώρες αναμονής του πλοίου γίνεται μάρτυρας της πραγματικής οικονομικής τους κατάστασης. Οι περισσότεροι από το κύμα των προσφύγων που φτάνουν στο νησί μας δείχνουν οικονομικά καλοστεκούμενοι, κυκλοφορούν … στην πένα, με τεχνολογικό εξοπλισμό προδιαγραφών ευρωπαίων πολιτών. Όταν είναι οικογένειες ή φιλικές συντροφιές τους βλέπουμε να απολαμβάνουν το φαγητό τους στις ταβέρνες της Προκυμαίας και να παραγγέλνουν ως κανονικοί τουρίστες.

Αρχικά υποθέσαμε ότι είναι η εξαίρεση του κανόνα, ελάχιστοι από τους χιλιάδες πονεμένους πρόσφυγες, Σύριους ή άλλων εθνοτήτων. Σταδιακά η αγορά αντιλαμβάνεται ότι στις άνυδρες για αυτή μέρες η παρουσία των δεκάδων προσφύγων είναι αναζωογόνα για τα ταμεία της.

Ήδη δεύτερες σκέψεις έχουν αρχίσει να κάνουν και οι τοπικές αρχές. «Αναζητούν καλύτερες υπηρεσίες, είναι διατεθειμένοι να τις αγοράσουν κι εμείς τους συμπεριφερόμαστε με ένστικτα ελεημοσύνης. Είναι μια τραγικά λαθεμένη αντιμετώπιση», μου έλεγε επιφανής τοπικός παράγοντας, ικανός να δει και πέρα από τη μύτη του. Ένα σκεπτικό, που, αν αξιολογηθεί σωστά μπορεί να δημιουργήσει οφέλη από ένα πρόβλημα.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ