23.6.2015 16:23

Θα σου έλεγα εγώ…

Ελάτε να διαβάσουμε το μέλλον στην υπόθεση του αεροδρομίου και δη στο νέο του επεισόδιο, αυτό που προέκυψε από τη Δευτέρα με τις αποζημιώσεις των ιδιοκτητών της ανατολικής του πλευράς.

Είναι πεντακάθαρο πως οι αποζημιώσεις θα δοθούν για έναν εξίσου καθαρό λόγο. Η επέκταση θα γίνει, είναι απαίτηση της υποχρεωτικής στροφής μας προς τον τουρισμό. Μπορεί σήμερα η καταβολή τους να καθυστερήσει από τις αγκυλώσεις ορισμένων. Θα δοθούν πάντως αύριο, μεθαύριο, σε ένα χρόνο, σε πέντε. Κι όσο θα απομακρύνεται ο χρόνος καταβολής, τόσο θα φορτώνεται περισσότερο ο λογαριασμός από τόκους, τους οποίους δικαίως θα διεκδικήσουν και θα λάβουν οι σημερινοί θιγόμενοι.

Σε ένα ευνομούμενο κράτος, αν για παράδειγμα τα 14 εκ. ευρώ πληρωθούν αργότερα 15 εκ. απ’ τους τόκους, ξέρετε τι θα έκαναν; Θα χρέωναν τη διαφορά σε εκείνον που έκανε τη … ματσολιά και εμπόδισε την καταβολή στην ώρα τους. Ποιος έβαλε το χεράκι του; Ο τάδε γενικός γραμματέας Υπουργείου; Το δείνα πολιτικό πρόσωπο; Θα του πήγαινε ο λογαριασμός σπιτάκι του, με την επισήμανση «να έκανες σωστά τότε τη δουλειά σου». Δεν φταίει σε τίποτα το Δημόσιο να πληρώνει κερατιάτικα απ’ τις ιδεοληψίες του καθενός. Είπαμε όμως, εδώ είναι Ελλάδα κι όλα επιτρέπονται. Όταν μάλιστα ζημιώνεις τον τόπο σου, μπορείς άνετα να το παίζεις μικρός ήρωας.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ