28.3.2018 18:19

Θα πρεπε να προβληματίσει η αντίδραση των Βεσσιανών

Ένα αναπάντεχο δώρο δέχθηκε η μικρή κοινωνία της Βέσσας κι αντί να στρώσει … χαλί στην δημοτική πρόθεση να στεγάσει στο χωριό τον Βρεφονηπιακό Σταθμό των Μαστιχοχωρίων, βρέθηκε διχασμένη.

Κάτοικοι του χωριού μπήκαν σε σκέψεις μήπως ο Βρεφονηπιακός λειτουργήσει ως τον … Δούρειο Ίππο για τη φιλοξενία παιδιών προσφύγων και μεταναστών, επομένως και της ανάγκης μόνιμης εγκατάστασης  των γονιών τους στη Βέσσα. Οι ίδιοι, με πρωτοβουλία τους, ζήτησαν την παρουσία μελών της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα στη Λαϊκή Συνέλευση, καθώς, αυτούς ξέρουν, αυτούς εμπιστεύονται.

Οι φοβίες φυσικά διαλύθηκαν, ήταν από την αρχή αβάσιμες. Ωστόσο το κλίμα της Βέσσας, που αύριο θα περιφέρεται από χωρίον εις χωρίον ως ξενοφοβική τάση σε όλο το νησί, θα έπρεπε να προβληματίσει σοβαρά τη δημοτική αρχή. Κάποιος επέτρεψε να δημιουργηθεί με τις κινήσεις του. Η στάση του μάλιστα κάνει τον απλό κόσμο να θεωρεί ότι ο μόνος που μπορεί να τον προστατεύσει είναι η συνέπεια της Παγχιακής στην προάσπιση της Χίου από τις μεταναστευτικές συνέπειες. Αυτά τα δυο δεδομένα είναι σοβαρό λάθος να μην συνυπολογίζονται.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ