28.7.2017 11:57

Θα κριθούν πολλά

Την πιο ισχυρή της δοκιμασία αναμένεται να περάσει η πολιτική σχέση Χρ. Καλογήρου – Κυρ. Μητσοτάκη με αφορμή το περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο για το Βόρειο Αιγαίο, όταν με το καλό φτάσει η ώρα μας.

Η απόφαση της Ν.Δ. να παροτρύνει τους περιφερειάρχες να μην συμπράττουν σε μια, αναποτελεσματική, κατά την άποψη της, διαδικασία, με έντονα στοιχεία θεατρινισμού εκ μέρους της κυβέρνησης, θα φέρει στα δυο στενά τη Χρ. Καλογήρου, όπως δυσκόλεψε και τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κ. Μπακογιάννη.

Η Χριστιάννα θα βρεθεί στα δυο στενά. Η τάση της να ... σαλιαρίζει με την κυβέρνηση προκειμένου να κάνει τη δουλειά της, να παράγει δηλαδή πόρους για την Περιφέρεια, δεν της επιτρέπει με ευκολία να ακολουθήσει την κομματική γραμμή. Θυμίζω τη διαχυτικότητά της στις πρωθυπουργικές εξαγγελίες για το ΦΠΑ των προσφυγικών νησιών ή το αναπτυξιακό πρόγραμμα ειδικού σκοπού. Πώς θα πει τώρα στον Αλ. Τσίπρα, έλα να συνεδριάσεις μόνος σου;

Μια άρνηση να ακολουθήσει την προτροπή Μητσοτάκη θα την φέρει όμως και σε δυσμένεια στο κόμμα, του οποίου τη στήριξη θα ζητήσει σε ενάμιση χρόνο. Δύσκολες καταστάσεις, πιο δύσκολες επιλογές.... 

 

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ