14.11.2014 17:15

Θα γίνει … Αρειανός!

Τα ρέστα του έδωσε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Μιχ. Φυτούσης. Ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΝΧ βγάζει, ως γνωστόν, φλύκταινες κάθε φορά που βλέπει την υπερβολή να υποκαθιστά τη λογική φορά των πραγμάτων. Στη σύντομη τοποθέτηση του για το Τεχνικό Πρόγραμμα στο μόνο που εστίασε ήταν στην προσπάθεια μετατροπής της λίμνης των Αρμολίων σε προορισμό εναλλακτικού τουρισμού.

«Κατ’ αρχήν δεν είναι λίμνη. Εγώ θα τον έλεγα ένα μεγάλο βότσο», είπε προλογικά. «Αν αυτό αξιοποιηθεί τουριστικά επειδή έχει λιβελούλες, εγώ θα γίνω Αρειανός. Προτείνω κάθε τουρίστα που θα έρχεται στη Χίο για να φωτογραφίζει τις λιβελούλες να τον φωτογραφίζουμε κι εμείς για να τον κρατήσουμε για … ράτσα», πρόσθεσε, κάνοντας όλη την αίθουσα να σπαρταρά στα γέλια από το ύφος του. «Και τέλος πάντων, αν είναι να στηρίξουμε τον τουρισμό μας στις λιβελούλες των Αρμολίων, γιατί να μην προταθεί επίσης για αξιοποίηση το σμυρνοτσίχλονο», αναρωτήθηκε, μια και αυτό το πτηνό συναντάται στη χώρα μας μόνο σε Χίο, Λέσβο και Σκύρο.

Πέραν της διασκεδαστικής πτυχής του θέματος, ο Μιχ. Φυτούσης άγγιζε με τον τρόπο του μια σημαντική παράμετρο. Μήπως η δημοτική αρχή υπερβάλλει στις προσπάθειες ανάδειξης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, αναλογικά με τις ενέργειες της για να γίνουν βήματα επανασχεδιασμού αυτού καθ’ εαυτού του τουριστικού μας προϊόντος; 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ