22.4.2013 14:45

Θα έχει συνέχεια;

Μήνας πέρασε από τη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου με μονοθεματική ατζέντα. Η πρώτη του απόπειρα, τα αποτελέσματα της οποίας θα κριθούν σε βάθος χρόνου εν προκειμένω για την Αμανή.
Δέσμευση του προέδρου ήταν – υποθέτω και παραμένει – ότι οι θεματικές συνεδριάσεις θα πολλαπλασιαστούν, σε μια σωστή προσπάθεια να διεξάγονται συζητήσεις όχι με τη μορφή του ποδαριού και το άγχος της πίεσης του χρόνου, αλλά με δυνατότητες συνολικής προσέγγισης των θεμάτων για να αποκτά μια πιο σφαιρική αντίληψη το Δημοτικό Συμβούλιο.
Μέχρι τώρα δεν έχουν εμφανιστεί στον ορίζοντα ενδείξεις ότι οι θεματικές συνεδριάσεις θα έχουν συνέχεια. Κι αν αυτό δε συμβεί άμεσα, να οριστεί μια μέσα στο Μάιο, φοβάμαι ότι η καλοκαιρινή περίοδος δεν επιτρέπει τέτοιους προγραμματισμούς.
Έχει κάτι κατά το νου το προεδρείο; Έχει ορίσει έναν άξονα θεμάτων πάνω στα οποία θα ζητήσει τη σύμφωνη γνώμη των δημοτικών παρατάξεων ή βάζει στην κατάψυξη επ’ αόριστον το θέμα; Ίσως η αποψινή συνεδρίαση παρέχει τουλάχιστον την ευκαιρία στο Στ. Καμπούρη να ενημερώσει από πρώτο χέρι για τις προθέσεις του. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ