29.8.2013 19:09

Το ταλέντο...

Η απόσυρση του από τα κοινά τον έκανε να λησμονηθεί πιο σύντομα από όσο οι υπόλοιποι κατά καιρούς δήμαρχοι της πρωτεύουσας. Η ιδιώτευση άνοιξε όμως, ως φαίνεται, νέους ορίζοντες στον Πέτρο Παντελάρα.

Ο πρώην δήμαρχος Χίου όχι απλά πήρε μέρος στο διαγωνισμό διηγήματος της Βιβλιοθήκης Κοραή αλλά οι πληροφορίες τον θέλουν να κατακτά και το δεύτερο βραβείο. Η αξία του γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, αν κανείς διαβάσει από ποιους απαρτίζεται η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού.

Ο πρώην δήμαρχος έγραψε διήγημα για τη γυναίκα ενός ναυτικού που επί μακρό διάστημα περίμενε μάταια το σύζυγο της να επιστρέψει από το ταξίδι. Με τη συμμετοχή του αυτή αναδεικνύει μια ευαίσθητη πτυχή της προσωπικότητας του, την οποία δεν είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε όσο υπηρέτησε το δημαρχιακό αξίωμα. Δεν μας έδωσε βέβαια και την ευκαιρία, ειδικά αν αναλογιστούμε τις επιλογές των προσώπων σε θέσεις πολιτισμού. Εννοείται φυσικά ότι ο κάθε άνθρωπος έχει τη δική του δεύτερη ευκαιρία να συστηθεί διαφορετικά στην κοινωνία. Με το καλό και στη έκδοση του πρώτου του βιβλίου.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ