26.3.2013 19:16

Τα … μπιμπίκια στο άκουσμα της λέξης «ανάπτυξη»

Πιθανότατα τα κέρδη θα είναι απειροελάχιστα για την Αμανή από το θεματικό Δημοτικό Συμβούλιο, αν η δημοτική αρχή δεν κάνει τα επόμενα βήματα χωρίς να παρασύρεται από τους ιδιώτες. Για σκεφτείτε όμως ότι εδώ και μια εβδομάδα οι πάντες συζητούν για αυτή, ακόμα και συλλογικότητες που την είχαν κι αυτές ξεγραμμένη… Να, ένα πρώτο αμυδρό κέρδος.

Η Συντονιστική Γραμματεία της Πρωτοβουλίας για τη Συγκρότηση Δημοτικής Κίνησης στη Χίο εξέδωσε ανακοίνωση συμπερασμάτων. Δε θα σταθώ στην προβλεπόμενη πλήρη κάλυψη της συμπεριφοράς του μέλους της, Γιάννη Μακριδάκη. Της εύχομαι απλώς να αργήσει πολύ η ώρα που θα ανακοινώσει το μεταξύ τους διαζύγιο. Ούτε ότι καταπίνει αμάσητα την εμφανέστατη εσωτερική διαφοροποίηση αντίληψης για την περιοχή, όπως κατατέθηκε από τις τοποθετήσεις των μελών της, που άλλος θεωρεί την περιοχή ερημοποιημένη, άλλος ημιθανή κι άλλος ότι βρίσκεται στα καλύτερα της. Εσωτερικό τους θέμα, ας το λύσουν μόνοι τους.

Την αρνητική φόρτιση στη λέξη «αναπτυξιολαγνεία» δεν μπορώ να διανοηθώ. Υπάρχουν στελέχη της που συντάσσονται με την υποανάπτυξη; Που ζητούν δηλαδή να αντιμετωπίσουμε το σήμερα με συνταγές και μεθόδους του χθες; Αυτή θα είναι η διαχωριστική της γραμμή με τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις; Ο αφορισμός κάθε έννοιας ανάπτυξης, βγαλμένος από ένα αριστερό σύνδρομο που δε λέει με τίποτα να τιθασευτεί; Η πρόταση να μην τοποθετηθεί ούτε ATM στη Βολισσό για να μην τη μαγαρίζει το χαρτονόμισμα;

Ερωτήματα που τίθενται … χάριν γνωριμίας και οφείλουν να απασχολήσουν την υπό σύσταση Πρωτοβουλία πραγματικά συλλογικά κι όχι με προσεγγίσεις αποποίησης της ατομικής στάσης των μελών της, σε όποια από αυτά έμπαινε η συγκεκριμένη διάσταση μετά την ανακοίνωση.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ