3.4.2015 17:14

Τα γραφεία φτιάχτηκαν, η μετακόμιση δεν έγινε

• 57.000 ΕΥΡΩ ΞΟΔΕΨΕ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΛΛΑ Η Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ

Φως σε μια λησμονημένη υπόθεση σπατάλης δημοσίου χρήματος καλείται να ρίξει η περιφερειακή αρχή. Επί θητείας Κ. Γανιάρη είχε επισήμως εξαγγελθεί η διαμόρφωση χώρων στο συνεδριακό – εκθεσιακό κέντρο «Γ. Καλουτάς» προκειμένου να μετακινηθεί σ’ αυτό η Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης, η οποία εκμισθώνει ιδιωτικά ακίνητα για τη στέγασή της. Η εγκατάσταση της στον Κάμπο είχε τότε κριθεί ιδανική, καθώς στη συγκεκριμένη Δ/νση απευθύνεται κατά κύριο λόγο ο αγροτικός πληθυσμός του νησιού, βασική εστία για τον οποίο είναι τα Καμπόχωρα και τα Μαστιχοχώρια.

Οι εργασίες μετασκευής του χώρου ξεκίνησαν, χρειάστηκε μάλιστα να μεταφερθεί και μέρος από το υλικό της υπό εκκαθάριση ΕΝΑ Χίου, και σύμφωνα με πληροφορίες απαιτήθηκε δαπάνη για τις διαμορφώσεις που έφτασε τις 57.000 ευρώ. Άλλαξαν μια – δυο φορές και οι πίνακες αυτοτελούς ρευματοδότησης των γραφείων, αλλά αυτό τελικά ήταν το ελάχιστο πρόβλημα.

 

Γιατί δεν συντελείται;

Για λόγους ανερμήνευτους, που μάλλον έχουν να κάνουν με την απροθυμία του προσωπικού της Δ/νσης να αλλάξει γραφεία, πιο απομακρυσμένα από το κέντρο της πρωτεύουσας, τα νέα γραφεία που δημιουργήθηκαν παραμένουν ένα χρόνο τώρα κενά!

Ταυτόχρονα σταμάτησε και κάθε κουβέντα για τη μετακίνηση της εν λόγω Διεύθυνσης, η οποία συνεχίζει να στεγάζεται σε ιδιωτικά ακίνητα και να επιβαρύνει με το μίσθωμα τους τον προϋπολογισμό της Περιφερειακής Ενότητας Χίου.

Υπάρχουν λόγοι που υπαγορεύουν την καθυστέρηση; Άλλαξε κάτι στο σχεδιασμό; Θα απολογηθεί κανείς για την επιβάρυνση της Περιφέρειας με το ποσό επισκευής των γραφείων; Η σημερινή περιφερειακή αρχή έχει πια το λόγο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ