25.11.2014 17:26

Συνυπολογίστε το κ. Πρύτανη

• ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΑΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

Έχουν περάσει κατά καιρούς πολλά σκαμπανεβάσματα οι σχέσεις του Πανεπιστημίου Αιγαίου με την κοινωνία της Χίου. Το νέο επεισόδιο των τελευταίων ημερών είναι ακόμα πιο σημαντικό. Ως τώρα η κοινωνία του νησιού είχε κατασταλάξει ότι οι καθηγητάδες είναι απλώς αδιάφοροι, γιατί όχι και ανίκανοι, να δώσουν μια πειστική απάντηση στο κορυφαίο πρόβλημα λειτουργίας των τμημάτων του Πανεπιστημίου στο νησί μας, το στεγαστικό. Μολονότι έτυχαν από τον τόπο υποστήριξης που σίγουρα δεν την έχουν συναντήσει αλλού.

Οι εξελίξεις γύρω από το Τμήμα Τουρισμού πρόσθεσαν και μια ακόμη εκδοχή. Είναι ολοφάνερο από τα πρακτικά και το διαρρέον παρασκήνιο ότι η … δουλειά στήθηκε εν αγνοία της Χίου από όσους πάσχισαν να πείσουν την μικρή μας κοινωνία πως της αξίζει το Τμήμα Τουρισμού. Όλοι αντιλαμβάνονται πως, για πολλούς και διάφορους λόγους, οι ίδιοι άνθρωποι που έκαναν το παν για να αποκτήσει χιακή … εντοπιότητα το Τμήμα Τουρισμού, τώρα ευνόησαν τη μετακίνησή του στη Ρόδο. Το έκαναν μάλιστα στα μουλωχτά, επιδιώκοντας να μην τους πάρει κανείς μυρωδιά, εν γνώσει τους ότι εξαπατούσαν με τις κινήσεις τους μια ολόκληρη κοινωνία. Ε, αυτή τη λειτουργία τους ως «δούρειων ίππων» η κοινωνία δυσκολεύεται να τη δεχτεί, περισσότερο κι από την αδιαφορία τους και την ανικανότητα τους, με τις οποίες είχε πια συμβιβαστεί τόσα χρόνια.

Κι είναι το μεγαλύτερο πλήγμα που επιφέρουν στο Πανεπιστήμιο οι ίδιοι του οι καθηγητές, πλήγμα αξιοπιστίας, άγνωστο αν μπορεί με οποιονδήποτε τρόπο να καλυφθεί.

Αυτό κύριε Πρύτανη συνυπολογίστε το σε όσα θα μας πείτε στη μεθαυριανή συνέντευξη Τύπου στο νησί μας. Δε φτιασιδώνεται με κανένα διαπραγματευτικό αντάλλαγμα, που πιθανά ενδιάμεσα θα έχει εφευρεθεί. Στη Χίο συνειδητοποιούμε ότι το πανεπιστημιακό προσωπικό (εντάξει, με τις ελάχιστες εξαιρέσεις του) όχι απλώς είναι αδιάφορο ή ανίκανο, μα εσχάτως λειτουργεί και με όρους που τουλάχιστον προβληματίζουν για τα κίνητρα του. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ