8.8.2014 13:56

Συν και πλην από τον πρώτο … εξωκοινοβουλευτικό

Δίκοπο μαχαίρι για τον Μαν. Βουρνού η απόφαση να αναθέσει στον Παν. Καμπούρη τη … βαριά κι ασήκωτη φανέλλα του προέδρου στο Νομικό Πρόσωπο. Μια θέση κλειδί για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου, με ευρύτατο φάσμα αρμοδιοτήτων στο συγκεκριμένο ρόλο.

Η επιλογή Καμπούρη, με επιτελείο συνεργατών όπως ακούγεται, έχει οπωσδήποτε τα θετικά της, έχει βέβαια και τις αρνητικές προεκτάσεις της, ανάλογα με το πώς τη μεταφράζει κανείς.

Η πρώτη … εξωκοινοβουλευτική επιλογή φανερώνει ότι ο νέος δήμαρχος δεν διακατέχεται από το ταμπού της προσκώλησης στον πυρήνα των ανθρώπων που, ίσως και συγκυριακά, βρέθηκαν στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου. Προδιαθέτει ότι λογικά θα δούμε κι άλλα τέτοια ανοίγματα στην κοινωνία.

Είναι επίσης μια λύση δοκιμασμένη, καθώς ο Παντελής έχει περάσει επιτυχώς από τα έδρανα του πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου, ενώ ως τώρα έχει δώσει εξαιρετικά δείγματα γραφής και στον άλλο ρόλο του, του … πανεπιτρόπου στην Αγία Μαρκέλλα. Δύσκολα επίσης θα βρεθεί κανείς να του προσάψει το παραμικρό ως προς την ακεραιότητα.

Υπάρχουν όμως και οι αρνητικές προεκτάσεις. Ο Παντελής έχει καταγραφεί ως alter ego του Γ. Κοσμίδη, εσχάτως δε και στον κύκλο των στενών συνεργατών του Μητροπολίτη. Μετά τον Αν. Μήλια είναι το δεύτερο πρόσωπο με … συστατική επιστολή από τον πρώην βουλευτή και κάπου εδώ αρχίζει η γκρίνια για το μέγεθος της επιρροής που ασκεί στο νέο δήμαρχο ο οφθαλμίατρος. Τροφοδοτείται επίσης ο αστήρικτος ισχυρισμός ότι στα της νέας δημοτικής αρχής θα έχουν λόγο και τα Μητροπολιτικά γραφεία, στοιχείο που έπαιξε έντονα προεκλογικά και δεν εγκαταλείφθηκε μετεκλογικά.

Με ένα επιπλέον ερώτημα για τον ίδιο πλέον. Νομικό Πρόσωπο, Αγία Μαρκέλλα, Everest, κάπου δεν ατονούν οι στόχοι όταν υπάρχει τόσο έντονη πολυδιάσπαση;

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ