8.4.2015 20:25

Σύγχυση αρμοδιοτήτων

• ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΘΑ ΠΟΔΟΠΑΤΟΥΝ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ;

Αποδέχομαι πως η παραζάλη που υπάρχει στο κυβερνητικό στρατόπεδο έχει αυτούσια μετακυλιστεί και στις κομματικές οργανώσεις ανά την Ελλάδα. Με ανοιχτό επί μακρόν το θέμα της διαπραγμάτευσης και το αλληλένδετο βάθεμα της ύφεσης στην αγορά και του στραγγίσματος κάθε αποθεματικού από φορέα του Δημοσίου, περιθώρια άσκησης υψηλής πολιτικής δεν προσφέρονται.

Το να μπαίνεις όμως τόσο άτσαλα σε χωράφια που δεν σου ανήκουν, όταν μάλιστα έχεις την ευθύνη που το νερό για να ποτίζονται τρέχει με το σταγονόμετρο, αυτό πια εντάσσεται στη σφαίρα του παραλογισμού.

Προσπαθώ να καταλάβω – και δεν το μπορώ ειλικρινά – τι δουλειά έχει η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ να κρίνει, με μακροσκελής ανακοινώσεις της μάλιστα, δημοτικές αποφάσεις. Σαν κι αυτή που εξέδωσε για τις αυξήσεις στις υπηρεσίες του Νομικού Προσώπου.

Με εξαίρεση, ίσως, την αγωνία μην τυχόν και βρεθεί κάποιος άλλος να καπηλευτεί, σε επίπεδο εντυπώσεων, το μονοπώλιο της υπεράσπισης των αδυνάτων, άλλη αιτιολογία δεν βρίσκω. Διότι με την ενέργεια της αυτή η Νομαρχιακή ρισκάρει να κατηγορηθεί δις από εκεί που κανείς δεν την έπιανε στο στόμα της. Πρώτον ότι καπελώνει τη «Χιακή Συμπολιτεία», ανεξάρτητη στη λειτουργία της μεν, αλλά χωρίς να κρύψει ποτέ ότι τη στηρίζει δε. Σ’ εκείνην ανήκει ο ρόλος κάθε μομφής και σχολιασμού των δημοτικών κινήσεων κι αλίμονο αν τον εκχωρήσει στα κομματικά όργανα.

Δευτερευόντως βέβαια, μα πιο ουσιαστικά, ρισκάρει να βγει ο κάθε Παντ. Καμπούρης, ο κάθε δήμαρχος ή ο κάθε δημοτικός εκπρόσωπος και να της πει «δική σας είναι η κυβέρνηση, πείστε της να μας δώσει τους πόρους κι εμείς αυξήσεις δεν βάζουμε.»

Αυτός είναι ο ρόλος των κομμάτων. Να υπερασπίζονται τις προεκλογικού τύπου δεσμεύσεις τους. Κι εδώ η απόσταση που τις χωρίζει από τη σημερινή κυβερνητική πρακτική σχετικά με την Αυτοδιοίκηση είναι χαώδης. Για μεταβίβαση πόρων μιλούσε προεκλογικά, στράγγισμα την διαδέχεται μετεκλογικά.

Ατόπημα ολκής της Νομαρχιακής, που είναι η στιγμή να καταλάβει ότι δεν την όρισε κανείς γενικό Δερβέναγα του τόπου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ