9.9.2014 17:08

Στον πιο δύσκολο ρόλο

Τι ανέδειξαν οι ψηφοφορίες της Κυριακής στην αίθουσα του δημαρχείου; Ότι τον πιο δύσκολο ρόλο τον έχει επωμιστεί η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Περιβάλλοντος.

Ήταν πασίδηλο από την αρχή. Οι τομείς που ανέλαβε εκκινούν από το μηδέν. Το μεν αντικείμενο του Πολιτισμού βρίσκεται διασκορπισμένο στα εξ ων συνετέθη, από Ομήρειο και ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., ως Νομικό Πρόσωπο και αμέτρητους πολιτιστικούς συλλόγους με δικό τους μπαϊράκι, το δε Περιβάλλον είναι μια έννοια εντελώς καινούρια στο δημοτικό λεξιλόγιο, για τα μάτια του κόσμου είχαν δοθεί προγενέστερα κάποιες αρμοδιότητες.

Ο μόνιμος τόπος κατοικίας της αντιδημάρχου, στην Παρπαριά, δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο το ρόλο της, ως προς τις δυνατότητες επαφών που επιβάλλεται να αναπτύξει.

Κερασάκι στην τούρτα ήρθε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την ΠΕΔ. Τουλάχιστον 6 από τους 24 συναδέλφους του συνδυασμού της δεν τη στήριξαν, αποκαλύπτοντας κι ένα κύμα εσωτερικής δυσαρέσκειας προς το πρόσωπο της. Ή για να ακριβολογώ, επειδή προφανώς δεν έχουν κάτι με την ίδια, με την απόφαση του Μαν. Βουρνού να την ορίσει αντιδήμαρχο. Κάποιοι από το εσωτερικό της «Πρωτοβουλίας» επιμένουν ότι η αρμοδιότητα της συγκεκριμένης αντιδημαρχίας επινοήθηκε απλά για να τοποθετηθεί η Βιβή. Κι η συζήτηση αυτή έχει λάβει διαστάσεις στην «Πρωτοβουλία».

Λάθος, κατά την ταπεινή μου άποψη. Η αντιδημαρχία Πολιτισμού είναι καιρός να συνθέσει τον πολυκερματισμένο χώρο και να δώσει μια πολιτιστική ταυτότητα στον τόπο. Όσο για του Περιβάλλοντος έχει επιβληθεί απ’ τις συνθήκες της εποχής κι όχι για να βολευτεί ο οποιοσδήποτε.

Τα φωτεινά μυαλά της δημοτικής αρχής, επομένως, οφείλουν να προστατεύσουν τους στόχους κι όχι τη Βιβή. Να δώσουν σε όλους να αντιληφθούν ότι η συγκεκριμένη αντιδημαρχία ξεκινά εκ του μηδενός και επιβάλλεται να βοηθηθεί περισσότερο από κάθε άλλη. Αντί να υπονομεύεται… 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ