6.8.2013 16:32

Στο περίμενε...

Αν ο Πολύδωρος θέσει ξανά υποψηφιότητα για δήμαρχος- κι όπως όλα δείχνουν αυτό θα συμβεί- στη Χίο μένει στάσιμη μια γενιά στελεχών που ακολούθησε πιστά τον χαραγμένο από τον δήμαρχο δρόμο. Εν αρχή ο Παν. Στεφάνου. Ο πρώτος τη τάξει αντιδήμαρχος κι ας μην υπάρχει θεσμοθετημένος ένας τέτοιος ρόλος- βρίσκονταν πάντα στο πρώτο σκαλί του συνδυασμού από άποψη ψηφοσυλλεκτικότητας, απολαμβάνει κρίσιμους ρόλους πλάι στον Πολύδωρο (πρόεδρος νομαρχιακού συμβουλίου, αντινομάρχης, αντιδήμαρχος), μα κάπου εδώ υψώνεται το… ταβάνι. Όσο η νούμερο ένα θέση συνεχίζει να είναι κατειλημμένη, ο Παντελής θα αισθάνεται στάσιμος στην πιο παραγωγική για εκείνον ηλικία. Μετά από πέντε χρόνια, ποιος ζει και ποιος πεθαίνει για να ξεκινήσει ο σχεδιασμός για κάτι μεγαλύτερο. Είναι ένα πρόβλημα η υστέρηση θεμιτών ατομικών φιλοδοξιών κι αυτό δεν πρέπει να παραγνωρίζεται.

Ακόμα πιο παλιός στην επετηρίδα ο Στυλ. Καμπούρης. Πάνε δεκαπέντε χρόνια που αισθάνεται ετερόφωτος από τη λάμψη του Πολύδωρου, και όσο κενός χώρος δεν δημιουργείται, εύλογο είναι να το φέρεις βαρέως μέσα σου.

Αν και λιγότερο… λαοπρόβλητος από τον Παν. Στεφάνου, ο νυν πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αποτόλμησε μόνος του να… ξεπεταχτεί στην προηγούμενη αυτοδιοικητική αναμέτρηση όταν… φαγώθηκε στο νήμα της επιλογής για τη θέση του αντιπεριφερειάρχη από τον Κ. Γανιάρη. Να πρόκειται για καθαρή ένδειξη ότι ο Στέλιος θέλει κάτι παραπάνω κι ενδεχομένως να δοκιμάσει εκ νέου στις αυτοδιοικητικές εκλογές;

Μόνο που, αν το παραπάνω έχει και πάλι να κάνει με την περιφέρεια, τώρα η κατάσταση έχει δυσχεράνει, καθώς αν τα δυο κυβερνητικά κόμματα στηρίξουν κοινούς υποψηφίους, ο Γανιάρης διαθέτει καλύτερο δίαυλο επαφής με τους «γαλάζιους» από ότι ο Στέλιος. Και αυτό λογικά θα μετρήσει την κατάλληλη στιγμή.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ