2.4.2013 17:05

Στο χέρι μας

Μια πρόκληση κυκλοφορεί από χθες καθημερινά ανάμεσα μας. Σαν κοινωνία να αποδείξουμε ότι μπορούμε να αφομοιώσουμε τρόπους διαχείρισης των απορριμμάτων μας  πιο εξελιγμένης γενιάς. Εννοώ την ανακύκλωση.

Οι περισσότεροι ενδεχόμενα να πιστεύουν στην αυτόματη επιτυχία του εγχειρήματος. Κούνια που τους κούναγε. Αν υπήρχαν σοβαρές ενδείξεις κερδοφορίας οι αθηναϊκές εταιρείες θα έκαναν ουρά για να πάρουν τη δουλειά. Η μια μετά την άλλη οι δημοπρασίες, θυμίζω, έβγαιναν άκαρπες. Δεν πλησίαζε ουδείς.

Ίσως  με άγνοια κινδύνου και περισσότερο για το «γαμώτο» της υπόθεσης, την ανακύκλωση ανέλαβε μια χιώτικη εταιρεία. Κι εκείνη θα πειραματιστεί στο αντικείμενο, με ανυπολόγιστους τους κινδύνους βιωσιμότητας της στην περίπτωση που οι πειραματισμοί αποδειχτούν ανεπιτυχείς.

Όσοι, επομένως, πατήσουν τη συνηθισμένη μπανανόφλουδα, που όπου να ‘ναι θα πετάξουν στο δρόμο οι γνωστοί υπερασπιστές του δημοσίου ή δημοτικού συμφέροντος, να έχουν κατά νου ότι η ανακύκλωση είναι μόνο στο χέρι μας να πετύχει. Ο Δήμος θέλει, δεν είμαι βέβαιος ότι μπορεί. Η εταιρεία που την ανέλαβε παίζει κορώνα – γράμματα σ’ αυτήν την επιβίωση της.

Οι πολίτες, οι απλοί καταναλωτές, θα την επιβάλλουν ή θα την αποβάλλουν. Γεμίζοντας τους κάδους της και κάνοντας συμφέροντα τα δρομολόγια αποκομιδής. Μόνον έτσι.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ