28.3.2016 14:25

Σταυρομαχία σε 4 μέτωπα

  • ΑΙΣΘΗΤΗ ΟΣΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΣΤΗ ΝΟΔΕ ΧΙΟΥ ΜΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ – ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ

Το αίτημα ανανέωσης που επιβλήθηκε στις εκλογές ανάδειξης νέου αρχηγού της ΝΔ παρασύρει και την κομματική οργάνωση της Χίου. Την υποψηφιότητα τους για συμμετοχή στο κομματικό όργανο κατέθεσαν πρόσωπα – έκπληξη, ορισμένα από τα οποία θα πάρουν το βάπτισμα του πυρός σε περίπτωση εκλογής τους.

Στις εκλογές για τους θεματικούς τομεάρχες δεν αποκλείεται σημαντική προσέλευση, καθώς σε 4 τομείς θα «κονταροχτυπηθούν» στελέχη, των οποίων, με την εξαίρεση λιγοστών «παλιών καραβανών», ο ηλικιακός μέσος όρος πέφτει σημαντικά, επικυρώνοντας τον αέρα ανανέωσης.

 

4 της δημοτικής αρχής

Αίσθηση προκαλεί η επιδίωξη κομματικής συμμετοχής 4 επιφανών στελεχών της δημοτικής αρχής. Την υποψηφιότητα τους κατέθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Παν. Παπής και Ιακ. Αμύγδαλος, ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Παντ. Καμπούρης αλλά και ο ειδικός συνεργάτης του δημάρχου, Χρ. Σπηλιόπουλος.

Αντίθετα από τη λίστα των υποψηφίων απουσιάζουν στελέχη που σηματοδοτούν τη διάθεση επηρεασμού της τοπικής κάλπης τόσο των Ν. Μηταράκη και Στ. Μιχαηλίδη, όσο και του Στ. Κάρμαντζη, καθώς οι υποψηφιότητες των δυο περιφερειακών συμβούλων, Παντ. Μπουγδάνου και Ν. Αγραφιώτη δεν θεωρείται ότι υποκινήθηκαν από τον αντιπεριφερειάρχη Χίου.

 

Ναυμαχία στο Ναυτιλίας

Ο τομέας που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι αυτός της Ναυτιλίας, εκεί που την ψήφο στελεχών εν ενεργεία ή συνταξιούχων ναυτικών θα διεκδικήσουν οι Παν. Παππής και Αργ. Χατζελένης με σφήνα της τελευταίας στιγμής την υποψηφιότητα του Λαγκαδούση συνταξιούχου καπετάνιου Γ. Κούνουπα, πρόσωπο με επίσης ισχυρές συμπάθειες στο «γαλάζιο» χώρο.

 

Μια γιατρός

Μοναδική γυναικεία υποψηφιότητα υποβλήθηκε από την γιατρό Μαρία Καστάνια, κόρη του Σιδ. Καστάνια. Οι αρχικές φήμες ήθελαν και τον οδοντίατρο Γ. Γιασεμή να υποβάλλει υποψηφιότητα, εκτιμήθηκε όμως ότι είναι ορθότερο η τομεαρχεία Υγείας να περάσει σε γιατρό, μετά την πολύχρονη παρουσία του οδοντίατρου Γ. Μοσχούρη.

 

Οι «προεδρικοί»

Ορισμένες από τις υποψηφιότητες κατατέθηκαν μαζικά, μαζί με την υποψηφιότητα του Πρ. Μανωλάκη, σηματοδοτώντας και τη στήριξη τους στον πρόεδρο. Από τις διπλές ή την τριπλή υποψηφιότητα ο Πρ. Μανωλάκης φέρεται να … ευλογεί τις υποψηφιότητες του Παντ. Καμπούρη στον Πολιτισμό, του Χρ. Σπηλιόπουλου στον Δικαιοσύνης, του Γ. Μιχαλιού στον Παιδείας και του Παν. Παππή στον Τομέα Ναυτιλίας.

Με τις εκλογές να ορίζονται στις 6 Απριλίου όπου υπάρχουν περισσότερες από μια υποψηφιότητα ήδη ξεσκονίζονται οι πιθανοί ψηφοφόροι.

 

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ (σε ράστερ)

Τομέας Οικονομικών: Παντ. Μπουγδάνος

Τομέας Ναυτιλίας: Γ. Κούνουπας – Π. Παππής – Αργ. Χατζελένης

Τομέας Εμπορίου: Ιακ. Αμύγδαλος

Τομέας Πολιτισμού: Ν. Αγραφιώτης – Παν. Καμπούρης

Τομέας Δικαιοσύνης: Χρ. Σπήλιόπουλος – Μ. Φιστές

Τομέας Παιδείας: Μ. Αγγουλές – Γ. Μιχαληός

Τομέας Υγείας: Μ. Καστάνια

Τομέας Υποδομών: Αρ. Σταμούλας

Τομέας Μισθωτών: Χρ. Καραχάλιος

……………………………………………………………………

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ