14.10.2013 14:58

Στα χέρια της Μητρόπολης!

Το είχαν εγκαταλείψει ως ερείπιο οι τάξεις του Ειδικού Σχολείου. Ακόμα κι έτσι όμως … γυάλισε το μάτι στην Ιερά Μητρόπολη, η οποία επισήμως το ζήτησε από το «Σκυλίτσειο». Κι η διοίκηση του, όπως με διαβεβαιώνει ο Παν. Μπουμπάρης, δε βρίσκει λόγο γιατί να μην παραχωρήσει τη χρήση του, για κάποια πολλά χρόνια, υπό την προϋπόθεση να επισκευαστεί.
Πρόκειται για το άλλοτε «Κοκκάλειο» Μαιευτήριο, επί της οδού Μιχ. Λιβανού, με τις πρώτες ενδείξεις από τη Μητρόπολη να έχουν στόχο να μετατραπεί σε θρησκευτικό μουσείο ή βιβλιοθήκη, ένα δικό της πνευματικό κέντρο γενικότερα. Κι αν κάποιους ξενίζει το γεγονός ότι η Ιερά Μητρόπολη, που μέχρι πρότινος παραχωρούσε χώρους σε φορείς, επιχειρεί στροφή και πλέον ζητά να της παραχωρούνται, ο σκοπός μοιάζει σωστός, όσες ενστάσεις κι αν κανείς προσθέσει. Αρκεί φυσικά το θέμα να έχει μελετηθεί επαρκώς, να έχουν βρεθεί οι κατάλληλοι πόροι που θα απαιτηθούν για τη διαμόρφωση και να μην κολλήσει. Ήδη έχει συσταθεί τριμελής Επιτροπή που κινεί την υπόθεση κι αναμένουμε από το Σεβασμιώτατο να δώσει αναλυτικές λεπτομέρειες για τη στοχοθεσία της παραχώρησης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ