3.6.2015 16:25

Σου παραδίδω το σχοινί. Τώρα μπορείς να κρεμαστείς

Διάβαζα τις προηγούμενες μέρες αναφορές για τον τρόπο που επέλεξε ο Δήμος Χίου να εκμισθώσει το Βοτανικό Κήπο Νενήτων και αναρωτήθηκα αν όσοι βιάζονται να τον ταυτίσουν με … ξεπούλημα έχουν την παραμικρή επαφή με το χώρο της πραγματικής οικονομίας. Μήπως υπάρχει η εντύπωση ότι παραδίδεται κανένα δημοτικό φιλέτο και δεν το γνωρίζαμε;

Ο χώρος δημοπρατείται Ιούνιο, άρα είναι ήδη χαμένη η σεζόν του 2015. Δεσμεύει – σωστά - τον πλειοδότη να απασχολεί συγκεκριμένες ειδικότητες, κυρίως γεωπόνο και βοτανολόγο.

Το βασικότερο μειονέκτημα ωστόσο δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι ο χώρος στερείται πρόσβασης σε λεωφορείο. Ούτε πρόκειται μάλλον να την αποκτήσει.

Στηριζόμενος αποκλειστικά στον μεμονωμένο επισκέπτη και αποκομμένος από εκπαιδευτικά προγράμματα ή ομαδικές επισκέψεις ο Βοτανικός Κήπος είναι καταδικασμένος να … μαραθεί και σε ιδιωτικά χέρια.

Δεν τα γράφω όλα αυτά για να αποθαρρύνω τους πιθανά ενδιαφερόμενους. Ενσυνείδητα πιστεύω ότι μια σοβαρή ιδιωτική προσπάθεια έχει τα εχέγγυα να κρατηθεί. Ο Βοτανικός Κήπος του Αιγαίου, με πολύ κόπο, μπορεί να γίνει άλλο ένα σημείο ενδιαφέροντος στο νησί μας. Τα γράφω γιατί όποιος τυχόν ενδιαφερθεί πρέπει προκαταβολικά να δεσμεύσει το Δήμο να δώσει λύση στη σύνδεση του Βοτανικού Κήπου με δρόμο προσβάσιμο σε λεωφορείο. Ειδάλλως είναι σαν να παραχωρεί ένα σκοινί στον υποψήφιο επενδυτή και να τον αφήνει μόνος του να πάρει την απόφαση αν θα πρέπει να κρεμαστεί.

 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ