9.6.2015 16:35

Σωσίβιο Σαμαρά στο νησιωτικό Φ.Π.Α.

• ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ … ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΗ ΣΥΖΉΤΗΣΗ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΕ ΑΝΑΔΙΠΛΩΣΗ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Σοβαρές πιθανότητες να τη γλιτώσει έχει ο νησιωτικός Φ.Π.Α.. Αν τελικά κάτι τέτοιο συμβεί θα είναι γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. δέχτηκε ισχυρή αντιπολιτευτική πίεση.

Στη συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε σημαία του την πρόθεση της κυβέρνησης να τον καταργήσει. Σημείωσε στην πρωτολογία του ότι η κυβέρνηση του δεν δέχθηκε την εξομοίωση του, μολονότι ως απαιτούμενο θα μπορούσε να είχε ολοκληρώσει την τελευταία και μετέωρη μέχρι και σήμερα διαπραγμάτευση.

Κι όταν έπρεπε να απαντήσει στον Αλ. Τσίπρα, που τον κατηγόρησε ότι πέρα από την Κηφισιά δεν ξέρει τι γίνεται, τον προκάλεσε για μια βόλτα στα νησιά, όταν αυξηθεί ο Φ.Π.Α.. Αυτό ήταν! Από τη στιγμή εκείνη στην κυβέρνηση άρχισαν να κάνουν δεύτερες σκέψεις, γιατί, δεν κρύβεται, τον μειωμένο Φ.Π.Α. στα νησιά τον είχαν … σκοτώσει στην επίσημη πρόταση των 47 σελίδων. Τώρα άρχισαν να αναζητούν αντισταθμιστικά, που θα κρατήσουν τις νησιωτικές οικονομίες ζωντανές και δεν θα κατηγορηθούν ότι η – για πρώτη φορά Αριστερά – κυβέρνηση επέφερε τέτοιο πλήγμα στη νησιωτικότητα.

Η αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, η ομαδική κινητοποίηση των φορέων του νησιού, οι επικείμενες αντιδράσεις και η σταγόνα για να ξεχειλίσει το ποτήρι, δηλαδή η υψηλών τόνων παρέμβαση Σαμαρά στη Βουλή, δημιουργούν τις προϋποθέσεις να γλιτώσουμε. Τίποτα φυσικά δεν είναι δεδομένο. Για αυτό καλύτερα … πάμε πλατεία Βουνακίου την Πέμπτη, έτσι ίσως το κατοχυρώσουμε.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ