24.10.2013 18:58

Σημαντική παρέμβαση

Ως προς την πολιτική του στάση, την επιλογή ενός νέου πολιτικού να στηρίζει τα συντρίμμια ενός υπό κατάρρευση κομματικού σχήματος, σηκώνει πολύ κουβέντα. Η δουλειά που καταθέτει όμως υπέρ των αιτημάτων του νησιού ο Κ. Τριαντάφυλλος, με αυτόν τον ιδιόμορφο ρόλο του συμπολιτευόμενου σε κυβερνητικό συνασπισμό βουλευτή, δεν πρέπει να διαλάθει της προσοχής μας.

Σκάβει παντού, όπου μυριστεί ότι υπάρχει δίκαιη τοπική διεκδίκηση κι όχι μόνο με τον κλασσικό αναποτελεσματικό τρόπο των ερωτήσεων. Παίρνει συχνά από το χέρι στελέχη της τοπικής κοινωνίας και τους ανοίγει απευθείας γραμμή επικοινωνίας με το σύστημα κεντρικής εξουσίας.

Στην τακτική αυτή ξεχωριστή θέση κατέχει η πρωτοβουλία του Κ. Τριαντάφυλλου να … σκαλίσει την τελματωμένη υπόθεση του Αναβάτου. Χτύπησε την πόρτα της γενικής γραμματέως Πολιτισμού και με την πειθώ της σοβαρότητας να χαρακτηρίζει τις κινήσεις του πέτυχε το μέγιστο, σε πρώτη φάση. Τη δέσμευση της κ. Μενδώνη ότι μέσα στο Δεκέμβριο το θέμα του μνημείου βγαίνει από την … κατάψυξη, με πρόθεση από το ΥΠ.ΠΟ. να το αντιμετωπίσει μέσω των τομεακών του πόρων στην επόμενη προγραμματική περίοδο. Ακούγεται μάλιστα πως η κ. Μενδώνη πείθεται να εξεταστεί η δυνατότητα καθορισμού χρήσεων στην κρίσιμη δεύτερη ζώνη του οικισμού, μια εξίσου σημαντική εξέλιξη.

Η πρωτοβουλία αυτή του Κωστή – όπως και η παράλληλη του κτηνοτροφικού πάρκου, όπου επίσης έχει βάλει βαθιά το χέρι του – φανερώνει μεθοδικότητα και ένα πρόσωπο που δεν εξαντλεί τις προσωπικές του φιλοδοξίες στην ανέλιξη της προσωπικής του πολιτικής καριέρας. Τις εμπλουτίζει καθημερινά με κινήσεις πρόσφορες για τον τόπο που τον εξέλεξε κι ας φαντάζει πια … βουνό το ενδεχόμενο επανεκλογής του. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ