16.4.2015 17:12

Το σφάλμα του Μιχάλη

Παρακολουθώ τις τελευταίες εβδομάδες τη … Μπελεάδα, η οποία έχει εσχάτως μεταλλαχθεί σε … Βαρλαάδα. Συστηματικά κάποιες προσωπικότητες εθνικής και τοπικής εμβέλειας αποφάσισαν, αρθρογραφώντας, να ταχθούν υπέρ της παραμονής του Χρ. Μπελέ στο πηδάλιο της Βιβλιοθήκης. Όπως ακριβώς έπραξε, απ’ την ανάποδη, και ο Καλαμωτούσης ιστορικός Μιχ. Βαρλάς.

Να πάρω το πιο συνομοσιολογικό σενάριο. Πως η διατύπωση άποψης από το Β. Φίλια, τον Κλ. Γρίβα, το Γ. Διλμπόη ή τον Δ. Αβδελιώδη δεν ήταν και τόσο αυθόρμητη, υποκινήθηκε από τον απερχόμενο πρόεδρο του Εφορευτικού Συμβουλίου.

Η ποιότητα πάντως των αρθρογραφούντων είναι βέβαιο ότι δεν θα έκανε κάτι παρά τη θέληση τους, από απλή υποχρέωση. Ποια υποχρέωση δηλαδή; Δεν μοίραζε μεροκάματα ο Μπελές σε κανέναν, για να έχουν τη λανθασμένη εντύπωση ότι θα τα συνεχίσει.

Για τούτο και δεν αντιλαμβάνομαι το μανιακό οίστρο του Μιχ. Βαρλά να μην αφήνει τίποτα να πέφτει χάμω χωρίς να το απαντήσει. Δεν του ταιριάζει ο ρόλος του Μιχάλη. Ο ρόλος δηλαδή ενός πνευματικού ανθρώπου που ενοχλείται από την ελεύθερη διατύπωση άποψης από άλλους. Μάλλον, για την προσωπική φήμη του, είναι καιρός να τον αναθεωρήσει, κρατώντας κι εκείνος το δικαίωμα να έχει όποια γνώμη θεωρεί χρήσιμη για τη Βιβλιοθήκη, την οποία ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ότι εξίσου με πολλούς άλλους αγαπά.  

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ