4.6.2014 16:50

Πρώτα το πλαίσιο, μετά τα πρόσωπα

Μέγας ντόρος γίνεται συνήθως, μετά από κάθε εκλογική αναμέτρηση, για τα πρόσωπα που θα κληθούν να αναλάβουν τομείς ευθύνης. Ο νέος δήμαρχος δεν έχει, ευτυχώς, προς τα εκεί το μυαλό του. Το πιο ευχάριστο για εκείνον είναι ότι δεν αισθάνεται καμία απολύτως μορφής πίεσης από το εσωτερικό του συνδυασμού ή τους εκλεγμένους συμβούλους, πολύ απλά γιατί όσοι συμμετείχαν στην «Πρωτοβουλία» δεν το έκαναν σκεπτόμενοι υστερόβουλα.
Ο ηγετικός πυρήνας του συνδυασμού και κυρίως ο Μαν. Βουρνούς έχουν πάρει την απόφαση ότι, εφόσον ο νομοθέτης έχει προβλέψει περιθώρια χρόνου, θα ήταν λάθος εκ μέρους τους βεβιασμένες κινήσεις. Πρώτα θα στήσουν το μοντέλο διοίκησης του Δήμου – κι αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει απόφαση της στιγμής – κι έπειτα θα διερευνήσουν ποιο πρόσωπο είναι κατάλληλο για την κάθε θέση.
Ο Μαν. Βουρνούς αισθάνεται ότι το μοντέλο των αντιδημάρχων – διακοσμητικών στοιχείων στις έδρες των πρώην Καποδιστριακών δήμων δεν δούλεψε, οπότε δεν φαίνεται διατεθειμένος να το συντηρήσει, απλά για να χαϊδέψει τον αρρωστημένο τοπικισμό. Θα αποκτήσει σαφή και λεπτομερή εικόνα της δημοτικής πραγματικότητας, θα μελετήσει τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής ξεχωριστά, και στη συνέχεια θα λάβει τις αποφάσεις του. Εν γνώσει του ότι η επιλογή συνεργατών είναι κομβικό σημείο επιτυχίας για μια δημοτική αρχή. Για αυτό και φέρεται διατεθειμένος να κάνει τις υπερβάσεις του, μη αποκλείοντας συνεργασίες ακόμα και με πρόσωπα που εκτιμά κι ας μην ανήκουν στα στενά όρια της παράταξης του.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ