18.1.2017 13:39

Προγραμματισμός και συγκατοίκηση

Εγεννήθη νέος δημοτικός Γενικός Γραμματέας. Την αξιοποίηση της αδιαμφισβήτητης εμπειρίας του Λάκη Τσακού επιδιώκει να εκμεταλλευτεί η απόφαση του Μαν. Βουρνού, ο οποίος δείχνει πιστός στα υπηρεσιακά στελέχη της παλιάς φρουράς, επιστρατεύοντας μάλιστα από τη συνταξιοδοτική νιρβάνα τον κ. Λάκη.

Το ξεχωριστό ενδιαφέρον βέβαια έγκειται στο καθηκοντολόγιο του νέου Γραμματέα. Ο προκάτοχος του, Αντ. Μήλιας, ήταν επιφορτισμένος πρωτίστως με την ομαλή λειτουργία της διοικητικής μηχανής. Ο νέος Γραμματέας έχει αρμοδιότητες συναφείς με την πολυετή υπηρεσιακή του εμπειρία. Αναλαμβάνει την ευθύνη του Προγραμματισμού, τμήμα στο οποίο η δημοτική αρχή εκτιμά ότι πάσχει, και έναν εποπτικό ρόλο στην Τεχνική Υπηρεσία, κάτι σαν τον ενδιάμεσο κρίκο της με το δήμαρχο προσωπικά.

Δηλαδή σαν καπέλωμα, θα εικάσουν κάποιοι. Δεν θα το έλεγα. Η απόφαση του δημάρχου ήταν σε πλήρη γνώση και του αρμόδιου αντιδημάρχου Στρ. Γδύση και του προϊσταμένου των Τεχνικών Υπηρεσιών. Ίσως το αυτί του Μαν. Βουρνού κάτι να είχε πάρει ότι στο παρελθόν Τσακός και Παπαλάνης δεν φημίζονταν δα και ως οι καλύτεροι συνεργάτες…

Θα έχει επομένως διττό ενδιαφέρον η συγκατοίκηση. Αφενός αν ο Λάκης μπορεί να προσδώσει την αναπτυξιακή διάσταση που αναζητά ο δημοτικός προγραμματισμός, αφετέρου για το πώς θα κυλήσει στο χρόνο αυτή η ομολογουμένως ενδιαφέρουσα συγκατοίκηση. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ