31.10.2014 18:50

Το πρόβλημα

Ο υπό μεταγραφή Μηταράκης έχει ένα μεγάλο πρόβλημα. Το πολύ πρόσφατο πέρασμα Μουσουρούλη απ’ την πολιτική πιάτσα της Χίου. Ασχέτως τελικού αποτελέσματος η παρουσία και η πολιτική εκτίναξη του Κωστή είχε θρέψει τεράστιες προσδοκίες απ’ τους «γαλάζιους» ψηφοφόρους της Χίου και όχι μόνον. Στο βαθμό του επιθυμητού οι προσδοκίες δεν επιβεβαιώθηκαν. Διαγράφηκε μια πολιτική τροχιά που έδινε την εντύπωση πως για τον πρώην υπουργό η βουλευτική έδρα της Χίου ήταν περισσότερο βατήρας προσωπικής πολιτικής ανέλιξης και σε μικρότερο βαθμό έγνοιας για την εκλογική περιφέρεια. Σωστό ή λάθος (κατά την άποψη μου κάπου στη μέση βρίσκεται η αλήθεια) αυτό πέρασε στην κοινωνία της Χίου.

Τώρα η απόβαση Μηταράκη προκαλεί εύλογους αντίστοιχους συνειρμούς. Κι αντί ο υφυπουργός να ξεριζώσει τη ρίζα του κακού, κάνει κινήσεις σχεδόν αψυχολόγητες. Έχει επιτρέψει σε σχεδόν όλο το περιβάλλον Μουσουρούλη να τον ακολουθεί κατά πόδας. Είναι σαν να λέει μου παραδόθηκε το δαχτυλίδι της διαδοχής. Εκφράζει ένα αταίριαστο με το γενικότερο προφίλ του παλαιοκομματισμό, επιτρέπει σε Μέσα και … μεσάζοντες να εξυμνούν το «δια ενεργειών μου», σε μια κοινωνία που έχει αρχίσει να τα μισεί όλα αυτά θανάσιμα.

Δεν ξέρω αν σε όλα αυτά ο υφυπουργός καθοδηγείται από το έντονο άγχος της πολιτικής επιβίωσης. Σίγουρα πάντως έχει επιλέξει τον πολύ στραβό δρόμο συστάσεων του με τον απλό κόσμο της Χίου και στην ουσία ο ίδιος υπονομεύει μια πολύ πιο εύκολη από όσο φαίνεται μεταγραφή. Είναι σε θέση να το καταλάβει; 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ