5.7.2013 15:31

Πόσο έτοιμοι είμαστε;

Δεν ήταν και τόσο αναγκαία η αριθμητική παράθεση για να επιβεβαιωθεί πως ό,τι κρατιέται στην τοπική αγορά γίνεται χάρη στην αυξητική τουριστική απόβαση των γειτόνων. Αν δεν προκύψει κάποια δυσάρεστη μεταβολή, η τουρκική αγορά θα τροφοδοτεί τον τουρισμό μας σχεδόν μονοδιάστατα για τα επόμενα χρόνια.

Το τουρκικό ενδιαφέρον επιχειρηματικών ομίλων για την εκμετάλλευση της μαρίνας προκύπτει, ως εκ τούτου, απόλυτα φυσιολογικό, το μόνο προς το παρόν ευρέως γνωστό.

Ωστόσο έχει ανοίξει πια διάπλατα ένας μεγάλος κύκλος συζητήσεων εξαγοράς χιώτικων επιχειρήσεων, κυρίως από το χώρο της εστίασης και της παροχής τουριστικών υπηρεσιών, που, αργά ή γρήγορα, κάπου θα τελεσφορήσει. Για παράδειγμα Τούρκοι επιχειρηματίες διαπραγματεύτηκαν την εξαγορά επιχείρησης εστιατορίου στη ζώνη του λιμανιού, όταν αυτή προσφάτως έκλεισε, με στόχο να μεταφέρουν τις γειτονικές διατροφικές συνήθειες των γειτόνων και να εξασφαλίσουν κάποιες μερικές χιλιάδες πελατείας όλο το χρόνο. Άλλοι πάλι ακούγεται ότι ξεκίνησαν συζητήσεις εξαγοράς χώρων διασκέδασης ή ξενοδοχειακών μονάδων. Κάποια στιγμή μια αρχή θα γίνει, κάποια από τις συζητήσεις θα τελεσφορήσει. Το ερώτημα είναι πόσο έτοιμοι είμαστε να υποδεχτούμε μια τέτοια εξέλιξη; Θέλει το πράγμα συζήτηση…

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ