28.7.2015 16:08

Πόσα απίδια παίρνει ο σάκος

Είχε δεχτεί περίσσευμα κριτικής η δημοτική αρχή Λαμπρινούδη για την τότε απόφασή της να εκχωρήσει την αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών σε ιδιωτική εταιρεία. Κατά βάση «τα άκουγε» από το Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου, η διοίκηση του οποίου φαντασιώνονταν πίσω από τη συγκριμένη ενέργεια το πρώτο στάδιο εκχώρησης σε ιδιώτες του … ευαίσθητου τομέα της καθαριότητας.
Να που ωρίμασαν οι συνθήκες και η  Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Χίου αναλαμβάνει την αποκομιδή των χάρτινων συσκευασιών από το κέντρο της πόλης μας, στο πλαίσιο του προγραμματισμού ανακύκλωσης.
Τις επόμενες μέρες θα διανεμηθεί και ενημερωτικό υλικό από τον Δήμο στους εμπόρους του κέντρου, για να υπάρξει η όσο το δυνατόν καλύτερη συνεργασία  μεταξύ μαγαζιών και υπηρεσιών του Δήμου και να μεγιστοποιηθούν τα αποτελέσματα της Ανακύκλωσης. Σωστή πρωτοβουλία.
Είναι όμως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να διαπιστωθεί στην πράξη κατά πόσο αντέχει την υπερφόρτωση η Διεύθυνση Καθαριότητας. Εγώ επιχειρώ την πρόβλεψη ότι λίαν συντόμως τα δρομολόγια θα ατονήσουν, αν τεθεί θέμα προτεραιότητας τα σκουπίδια ή τα ανακυκλώσιμα. Και τότε θα φανεί πόσα απίδια παίρνει ο σάκος…

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ