28.7.2015 16:08

Πόσα απίδια παίρνει ο σάκος

Είχε δεχτεί περίσσευμα κριτικής η δημοτική αρχή Λαμπρινούδη για την τότε απόφασή της να εκχωρήσει την αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών σε ιδιωτική εταιρεία. Κατά βάση «τα άκουγε» από το Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου, η διοίκηση του οποίου φαντασιώνονταν πίσω από τη συγκριμένη ενέργεια το πρώτο στάδιο εκχώρησης σε ιδιώτες του … ευαίσθητου τομέα της καθαριότητας.
Να που ωρίμασαν οι συνθήκες και η  Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Χίου αναλαμβάνει την αποκομιδή των χάρτινων συσκευασιών από το κέντρο της πόλης μας, στο πλαίσιο του προγραμματισμού ανακύκλωσης.
Τις επόμενες μέρες θα διανεμηθεί και ενημερωτικό υλικό από τον Δήμο στους εμπόρους του κέντρου, για να υπάρξει η όσο το δυνατόν καλύτερη συνεργασία  μεταξύ μαγαζιών και υπηρεσιών του Δήμου και να μεγιστοποιηθούν τα αποτελέσματα της Ανακύκλωσης. Σωστή πρωτοβουλία.
Είναι όμως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να διαπιστωθεί στην πράξη κατά πόσο αντέχει την υπερφόρτωση η Διεύθυνση Καθαριότητας. Εγώ επιχειρώ την πρόβλεψη ότι λίαν συντόμως τα δρομολόγια θα ατονήσουν, αν τεθεί θέμα προτεραιότητας τα σκουπίδια ή τα ανακυκλώσιμα. Και τότε θα φανεί πόσα απίδια παίρνει ο σάκος…

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ