16.7.2014 18:01

Πως τα περνά ο Αντώνης στο ΣΥΡΙΖΑ

• ΕΝΤΟΝΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΣΟΚΟΓΕΝΗ ΣΤΕΛΕΧΗ

Μέσα από τη «Σοσιαλιστική Τάση» δίνει τον εσωκομματικό του αγώνα στον ΣΥΡΙΖΑ ο Αντ. Κοτσακάς. Στεγαζόμενη στο πολιτικό γραφείο του Δημ. Τσουκαλά, διαθέτει κεντρικά γραφεία και γραφείο Τύπου επί της Βουκουρεστίου 28 και συντονίζεται από Πολιτική Γραμματεία αποτελούμενη από 25 μέλη.

Εκτενή αναφορά στη λειτουργία της «Σοσιαλιστικής Τάσης» έκανε προ ημερών δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών»,  με αφορμή κείμενο που κατέθεσαν στα πλαίσια του εσωκομματικού διαλόγου οι Παν. Κουρουμπλής, Δημ. Τσουκαλάς, Γιάννης Μιχελογιανάκης, Κώστας Χρυσόγονος και ο Αντώνης Κοτσακάς.

Μέσα σ’ αυτό εξυμνούνται οι πολιτικές αρχές του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, με την ιδιαίτερη επισήμανση ότι «ο Ανδρέας Παπανδρέου διεκδίκησε ένα καλύτερο αύριο για τη χώρα». Στο κείμενο της τάσης των αμιγώς «ΠΑΣΟΚογενών» εκφράζεται μια απαρέσκεια για το γεγονός ότι η «κοινωνική δεξαμενή» που κάποτε στήριζε ΠΑΣΟΚ και σήμερα ΣΥΡΙΖΑ υποεκπροσωπείται στην κομματική δομή του τελευταίου με μόλις τρία μέλη στην Κεντρική του Επιτροπή.

«Στο μεσαίο στελεχιακό δυναμικό και στα απλά μέλη έχουν διαμορφωθεί σχέση δυσανεξίας και φοβικά σύνδρομα σχετικά με ό,τι προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ», ανέφεραν και συμπεραίνουν ότι «αν θέλουμε να προσελκύσουμε τα απλά στελέχη της βάσης που παραδοσιακά ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ, σε ένα βαθμό απαιτούνται και οι συνδετικοί κρίκοι».  Ως τέτοιους θεωρούν φυσικά τους εαυτούς τους, ενώ εκτιμούν ότι χάθηκε μια επιπλέον ευκαιρία, όταν σε μια σειρά δήμων ο ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε τη συνεργασία με «αντάρτες» του ΠΑΣΟΚ.

Όλη αυτή η περιρρέουσα ατμόσφαιρα φανερώνει ότι η «Σοσιαλιστική Τάση», επομένως και ο Αντ. Κοτσακάς, έχουν να λύσουν πολλά ανοικτά κεφάλαια μέχρι να νοιώσουν πλήρως ενσωματωμένοι στο ΣΥΡΙΖΑ. Το αρχικό στάδιο συνύπαρξης ήταν λιγότερο ανέφελο από το σημερινό, όσο ο ΣΥΡΙΖΑ ομογενοποιείται αλλά οι ΠΑΣΟΚογενείς βλέπουν να ορθώνεται πανύψηλο τοίχος στην άνευ όρων αποδοχή τους στη συνδιαμόρφωση των πολιτικών του κόμματος. Διαβεβαιώνουν φυσικά ότι «θα λειτουργούν στο πλαίσιο του άρθρου 21 του Καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ», Είναι όμως ολοφάνερο πως θα προτιμούσαν να μην υπήρχε. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ