8.3.2016 16:46

Πολιτισμένοι... στον κοινωνικό διάλογο

Βλέπεις την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, βλέπεις τα δεκάδες προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, διακρίνεις τη δυσκολία που έχουν οι μετέχοντες να συζητήσουν και να αναπτύξουν διάλογο, επιχειρήματα, συμβουλές, υποδείξεις και κάπου εκεί καταλαβαίνεις ότι χίλιες φορές η συνεδρίαση να γινότανε καλύτερα στο Facebook με συνεχόμενα «ποσταρίσματα» από τους δημοτικούς συμβούλους. Πολύ περισσότερα θα είχαμε να διαβάσουμε και να ακούσουμε από ότι συμβαίνει πραγματικά σε κάθε συνεδρίαση στο δημοτικό κτίριο.

Για να εξηγούμαι. Παρακολουθώ ας πούμε τον τάδε δημοτικό σύμβουλο να σηκώνει στο FB μια ανάρτηση. Από κάτω του απάντα ο δείνα σύμβουλος της αντιπολίτευσης με ευγενικό τρόπο και επιχειρήματα. Και πάλι ανταπαντά ο πρώτος και όλα αυτά μέσα σε ένα κλίμα ευπρέπειας που θα ζήλευαν ακόμη και οι Βρετανοί βουλευτές!

Αν δεν είναι αυτό ένα μικρό υποκριτικό δείγμα μίας στερεότυπης πολιτικής πραγματικότητας, τότε πραγματικά ας το σκεφτεί πολύ ο Κλέαρχος Χρύσης να μεταφέρει τις συζητήσεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Θα έχει απίστευτο ενδιαφέρον για όλους! Μάλλον στο FB νιώθουν ότι είναι πολύ περισσότερες εκτεθειμένοι για να επαναλάβουν τις γνωστές ακρότητες των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ