2.10.2014 10:35

Ποιοι δεν θα έκλειναν την πόρτα σε πρόσκληση της Ν.Δ.

• ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΣΥΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ «ΓΑΛΑΖΙΟ» ΕΘΝΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

Επτασφράγιστο μυστικό είναι η ημερομηνία διεξαγωγής των εθνικών εκλογών. Όσο όμως η φημολογία πρόωρης προσφυγής στις κάλπες εντείνεται, έχουν αρχίσει να .. .ξεμυτίζουν τα σενάρια για το ποιοι θα καλύψουν τις απαιτούμενες θέσεις στα ψηφοδέλτια. Τούτη τη φορά σχεδόν όλοι προεξοφλούν ότι η Ν.Δ. δεν θα αντιμετωπίσει τη δυστοκία της περασμένης εκλογικής αναμέτρησης. Δυο θέσεις ήδη θα πρέπει να θεωρούνται κλεισμένες. Η Μαρία Σταυρινούδη, δικαιωματικά, θα βρεθεί στο ψηφοδέλτιο. Οι μέχρι σήμερα κινήσεις της προδίδουν ότι θα το επιδιώξει κιόλας. Η δεύτερη θέση μάλλον βρίσκεται … αγκαζέ από το ΝότηΜηταράκη. Ολοφάνερη η πρόθεση μετεγκατάστασης της εκλογικής του περιφέρειας.

Για την τρίτη και τέταρτη θα πέσουν κορμιά. Ο Στ. Μιχαηλίδης διαρκώς εκμυστηρεύεται σε γνωστούς και φίλους ότι αισθάνεται πως ωρίμασαν οι συνθήκες και πως, αν η ΝΔ τον καλέσει, θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση. Όπως φαίνεται σχεδόν αδύνατο είναι να τον σταματήσει και η αντίθετη γνώμη του καπ. Παν. Τσάκου, που δε θα ήθελε να χαλάσει με τίποτα η πετυχημένη στρατηγική που έχει αναπτύξει το Ίδρυμα.

Έντονες αρχίζουν να είναι οι ενδείξεις ότι την επαναφορά του στην ενεργό πολιτική δράση προετοιμάζει και ο Γ. Μαλαφής. Το εκλογικό αποτέλεσμα στους νοσοκομειακούς γιατρούς φανερώνει ότι ο Γιάννης ουδέποτε διέρρηξε την άψογη σχέση του με το εκλογικό σώμα και τουλάχιστον ο κύκλος του έχει λάβει εντολές να είναι ετοιμοπόλεμος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή τη φορά σοβαρές είναι οι πιθανότητες να δεχτεί μια κρούση και η δικηγόρος Π. Τασσοπούλου. Το όνομα της έχει ακουστεί κατά κόρον και σε άλλες εκλογικές αναμετρήσεις, όταν η Ν.Δ. καίγονταν για γυναικεία εκπροσώπηση, μα τώρα μάλλον και η Πένυ έχει αρχίσει να το σκέπτεται θερμά.

Τέλος φημολογείται ότι το στίγμα της εκπροσώπησης της νέας γενιάς επιθυμεί να δώσει με την παρουσία του και ο οδοντίατρος Γιώργος Γιασεμής, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα παρακαλέσει ο ίδιος για τη συμμετοχή του, ούτε θα γίνει μέρος παρασκηνιακών διαβουλεύσεων. Στη Συγγρού πιστεύουν ότι ξέρουν διευθύνσεις και τηλέφωνα, μπορούν να μετρήσουν και ικανότητες.

Όλο αυτό το μείγμα προδιαθέτει για μια σκληρή μάχη, με απρόβλεπτο αποτέλεσμα. Και αμφίρροπο ταυτόχρονα την κρίσιμη ώρα της εκλογικής αναμέτρησης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ