19.1.2016 18:34

Πληγές στην αγροτική οδοποιία

Σε αντιδιαστολή με τα παραπάνω, ενδιαφέρον είχε η τοποθέτηση του Μαν. Βουρνού στο ραδιόφωνο του ALPHA. Οι δημοσιογράφοι ρώταγαν ξανά και ξανά τον Μανώλη αν το νησί είχε προβλήματα από την κακοκαιρία. «Αν εννοείται ζημιές εκτεταμένες όχι, δεν είχαμε. Μικρά προβλήματα που λύθηκαν όπως λύνονται πάντα. Εξάλλου στα νησιά ο δυνατός βοριάς και ο νοτιάς είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση στην καθημερινότητά μας», τους τόνισε.

Όμως έθεσε ένα άλλο ζήτημα που έχει το ενδιαφέρον του. «Για μας το πρόβλημα ήταν η αγροτική οδοποιία. Σε κάθε βροχόπτωση είμαστε αναγκασμένοι να καθαρίζουμε ξανά και ξανά τους αγροτικούς δρόμους, χωρίς βέβαια να υπάρχουν οι αντίστοιχες πιστώσεις. Η αγροτική οδοποιία επεκτάθηκε τα προηγούμενα χρόνια, όταν οι πρώην Δήμοι διέθεταν μηχανήματα και υποστήριξη. Σήμερα ο ενιαίος Δήμος δεν έχει τις ίδιες δυνατότητες. Ωστόσο το αγροτικό δίκτυο είναι θέμα κοινωνικής συνοχής των χωριών μας.

Ο κάθε πολίτης πρέπει να βρίσκει κίνητρα να επισκέπτεται το χωριό του ή το χωράφι, όποτε το θέλει και γι’ αυτό το αγροτικό δίκτυο είναι πάντα σημαντικό», τόνισε ο δήμαρχος, με τους δημοσιογράφους να παραδέχονται ότι αυτή τη διάσταση του προβλήματος δεν την είχαν αντιληφθεί, μιας και «είδηση» για εκείνους είναι ο σεισμός, ο λιμός και ο σε κάθε περίπτωση... καταποντισμός. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ