17.5.2013 15:00

Περί αυθαιρέτων δημοτικών εγκαταστάσεων

Στη χώρα (και το νησί) της φαιδράς ποιρτοκαλαίας τιμητές της νομιμότητας είναι συνήθως οι μεγαλύτεροι παραβάτες της. Ή τέλος πάντων εκείνοι που όταν είχαν την ευθύνη του δημόσιου σχεδιασμού, έκλειναν αυτιά και μάτια σε κάθε υπόδειξη του νόμου.

Κάπως έτσι όποιο αυτοδιοικητικό έργο της τελευταίας 30ετίας κι αν αγγίξεις βρίσκεις από κάτω του βουνό τις αυθαίρετες παρεμβάσεις.

Με τον κίνδυνο να γίνω κουραστικός επανέρχομαι στην πρόσφατη… ανακάλυψη ότι το σύνολο των αθλητικών εγκαταστάσεων του Αίπους στερείται πολεοδομικής νομιμότητας. Αν ο κατάλογος άρχιζε κι έκλεινε εκεί ποιος τη χάρη μας.

Μια απλούστατη παρακολούθηση της πανελλαδικής ειδησεογραφίας κάνει γνωστό ότι στην απελπισία του το οικονομικό επιτελείο να γεμίσει τα δημόσια ταμεία κάθε τρεις και λίγο ανακοινώνει διατάξεις με δυνατότητα τακτοποίησης αυθαίρετων υποθέσεων.

Ειλικρινά αναρωτιέμαι. Ένα κάρο ,μηχανικοί στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου και την Πολεοδομία κανένας δε σκέφτηκε να προτείνει στη δημοτική αρχή να κινηθεί προς την κατεύθυνση τακτοποίησης όλων των παραβάσεων όπου κι αν υπάρχουν;

Μια τέτοια κίνηση φυσικά, συνεπάγεται κόστος που δεν έχει περιληφθεί στον προϋπολογισμό και κυρίως πολλές εργατοώρες. Δεκάδες φάκελοι πρέπει να ανοιχτούν και να ελεγχθούν για να διαπιστωθεί πού υπάρχουν εκκρεμότητες, αν και οι περισσότερες είναι ήδη γνωστές. Δε συμμερίζονται στο Δήμο ότι πρόκειται για μια ευκαιρία να ξεμπερδεύουν μια και καλή με τις αυθαιρεσίες του παρελθόντος;

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ