17.5.2013 15:00

Περί αυθαιρέτων δημοτικών εγκαταστάσεων

Στη χώρα (και το νησί) της φαιδράς ποιρτοκαλαίας τιμητές της νομιμότητας είναι συνήθως οι μεγαλύτεροι παραβάτες της. Ή τέλος πάντων εκείνοι που όταν είχαν την ευθύνη του δημόσιου σχεδιασμού, έκλειναν αυτιά και μάτια σε κάθε υπόδειξη του νόμου.

Κάπως έτσι όποιο αυτοδιοικητικό έργο της τελευταίας 30ετίας κι αν αγγίξεις βρίσκεις από κάτω του βουνό τις αυθαίρετες παρεμβάσεις.

Με τον κίνδυνο να γίνω κουραστικός επανέρχομαι στην πρόσφατη… ανακάλυψη ότι το σύνολο των αθλητικών εγκαταστάσεων του Αίπους στερείται πολεοδομικής νομιμότητας. Αν ο κατάλογος άρχιζε κι έκλεινε εκεί ποιος τη χάρη μας.

Μια απλούστατη παρακολούθηση της πανελλαδικής ειδησεογραφίας κάνει γνωστό ότι στην απελπισία του το οικονομικό επιτελείο να γεμίσει τα δημόσια ταμεία κάθε τρεις και λίγο ανακοινώνει διατάξεις με δυνατότητα τακτοποίησης αυθαίρετων υποθέσεων.

Ειλικρινά αναρωτιέμαι. Ένα κάρο ,μηχανικοί στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου και την Πολεοδομία κανένας δε σκέφτηκε να προτείνει στη δημοτική αρχή να κινηθεί προς την κατεύθυνση τακτοποίησης όλων των παραβάσεων όπου κι αν υπάρχουν;

Μια τέτοια κίνηση φυσικά, συνεπάγεται κόστος που δεν έχει περιληφθεί στον προϋπολογισμό και κυρίως πολλές εργατοώρες. Δεκάδες φάκελοι πρέπει να ανοιχτούν και να ελεγχθούν για να διαπιστωθεί πού υπάρχουν εκκρεμότητες, αν και οι περισσότερες είναι ήδη γνωστές. Δε συμμερίζονται στο Δήμο ότι πρόκειται για μια ευκαιρία να ξεμπερδεύουν μια και καλή με τις αυθαιρεσίες του παρελθόντος;

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ