5.6.2014 19:57

Το πεπρωμένον φυγείν αδύνατον

Σχεδόν δέκα μέρες μετά τις εκλογές και οι δυο μονομάχοι του β’ γύρου δεν έχουν πετύχει να συναντηθούν. Η λογική λέει ότι την ενημέρωση θα πρέπει να τη ζητήσει ο νεοεκλεγμένος από τον απερχόμενο, όμως ο Μ. Βουρνούς δεν νοιώθει ακόμα έτοιμος για αυτό το βήμα. Θέλει πρώτα να δει τα δημοτικά ζητήματα μέσα από τη σφαίρα της υπηρεσιακής άποψης, της πιο αποφορτισμένης από τις πολιτικές αντιπαραθέσεις. Εδώ όμως κρύβεται και ο μεγάλος κίνδυνος. Αν οι σχέσεις αρχής και υπηρεσίας μετατραπούν σε σχέσεις εξάρτησης, το δημοτικό έργο χάνει αυτόματα την πολιτική σφραγίδα των αιρετών του.

Κι ο Πολύδωρος, φυσικά, δεν είναι η … αθώα περιστερά της υπόθεσης. Με τις δηλώσεις του για τα αίτια της ήττας και η εφεύρεση ανύπαρκτων λόγων μπροστά στο βασικό κοινωνικό αίτημα της αλλαγής των ίδιων προσώπων που κυριαρχούν επί χρόνια, ρίχνει λάδι στη φωτιά των σχέσεων του με το νέο δήμαρχο. Τις δυναμιτίζει.

Η λογική επιτάσσει σύνεση και από τους δυο. Και ο νέος να … ρίξει τα μούτρα του και να ζητήσει μια εξονυχιστική ενημέρωση και ο παλιός να αφήσει στην άκρη τις όποιες δικαιολογίες χρυσώνουν το χάπι της βασικής προσωπικής του ευθύνης, έγκαιρα να αντιληφθεί ότι κουράστηκε ο κόσμος να τον βλέπει να εναλλάσσεται σε καίριες θέσεις τοπικής εξουσίας.

Άλλωστε, το πικρό φαρμάκι της συνάντησης θα το πιούν, θέλουν δε θέλουν. Όσο πιο ανθρώπινες γίνουν οι διαπροσωπικές σχέσεις τους, τόσο το καλύτερο για το Δήμο και τους δημότες του. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ