Παραπολιτικά

9/4/13 15:15

τελ. ενημ.: 9/4/13 15:16

Όταν η τοπική αριστερά, φοβάται τον Εισαγγελέα

• ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Κάθαρση, να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι, να αποδοθούν ευθύνες, να πληρώσουν όσοι διαχειρίστηκαν. Πόσες φορές δεν έχουν βγει από το στόμα στελεχών της Αριστεράς παρόμοιες φράσεις, σε μια, σωστή εν μέρει, προσπάθεια να διαχωριστούν οι ευθύνες του πολιτικού κόσμου; Για να δούμε όμως τι συμβαίνει όταν στη διαχείριση – διοίκηση εμπλέκονται και πρόσωπα από το χώρο της Αριστεράς…

Όλα κι όλα, εκεί οι λύσεις πρέπει να είναι πολιτικές, να αποφευχθεί η παρέμβαση του Εισαγγελέα, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να παρασυρθούν και οι λευκές περιστερές. Το διαπιστώσαμε στη χθεσινή version, την τοπική, σε ένα απ’ τα αιώνια αγκάθια της Αυτοδιοίκησης, την Τεχνική Εταιρεία. Απ’ τις διοικήσεις της οποίας παρήλασαν κατά το παρελθόν πρόεδροι, αντιπρόεδροι, σύμβουλοι και λογιστές κάθε απόχρωσης. Πράσινης, γαλάζιας αλλά και κόκκινης, κατακόκκινης μέχρι και οικολογικής αποχρώσεως.

Χθες που το θέμα συζητήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή (βλέπε σημερινό ρεπορτάζ) ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης λησμόνησε ότι οι ευθύνες, όσες υπάρχουν, πρέπει να αποδοθούν. Να αποφευχθεί ο Εισαγγελέας επέμεινε κι ο Πολύδωρος, που δεν χαλάει εύκολα χατίρια, έθεσε τη μεγάλη αυτοδιοικητική του καρδιά σε επαναλειτουργία.

Να μας πει η Κεντρική Ένωση των Δήμων τι γίνεται στις περιπτώσεις που εξαφανίζονται ολόκληρα λογιστήρια, αποφάσισαν. Να πω εγώ τι λέει η απλή λογική; Φωνάζουν όσους διαχειρίστηκαν την Εταιρεία και τους εξηγούν ότι αν σε μια εβδομάδα δεν έχουν φροντίσει όλα, μα όλα, τα παραστατικά να βρίσκονται στη διάθεση του ελεγκτή, την επόμενη μέρα τα ονοματάκια όλων, μα όλων, θα βρίσκονται στη διάθεση του Εισαγγελέα.

Αυτό κάνει και η Αριστερά και ο Δήμος που δεν πρέπει μόνο να είναι τίμιοι αλλά να φαίνονται κιόλας. Τα υπόλοιπα που ακούστηκαν χθες στην Οικονομική Επιτροπή έχουν ένα απλό ονοματάκι. Οικουμενική συγκάλυψη. Κι ο κόσμος εξαντλήθηκε πια να τη βλέπει παντού και πάντα να επιπλέει.

Σχόλια άρθρου: 0