11.8.2017 12:12

Ωριμάζει το αίτημα σύστασης ιδιωτικού φορέα τουρισμού

Σαν το ώριμο σύκο έχει αρχίσει πια η αγορά να αποδέχεται την ιδέα σύστασης ιδιωτικού φορέα τουρισμού στο νησί μας. Μεταξύ των επαγγελματιών, όχι απαραίτητα μόνο από τον κλάδο του τουρισμού, έχουν ξεκινήσει σκέψεις ότι με τη λήξη της καλοκαιρινής περιόδου κι αφού γίνει το ... ταμείο από την κάθε επιχείρηση, πρέπει να ξεκινήσει ευρύς διάλογος ώστε προς το τέλος του φθινοπώρου να υπάρχει ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής στο φορέα όλων των επαγγελματιών.

Το βάρος αυτοδίκαια πέφτει στη διοίκηση του Επιμελητηρίου, η οποία ήδη επεξεργάζεται σχέδια φορέων άλλων περιοχών για να καταλήξει στο κουστούμι που έρχεται καλύτερα στα μέτρα μας.

Ερωτηματικό παραμένει η πραγματική διάθεση των αιρετών εκπροσώπων μας. Σε Περιφέρεια και Δήμο είναι διατεθειμένοι να εκχωρήσουν ρόλους σε μια νέα πρωτοβουλία; Ένα βεβιασμένο ναι δεν είναι αρκετό. Η οικονομική συμβολή τους στο εγχείρημα θα αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Παράγοντες του τοπικού τουρισμού, πάντως, δείχνουν για πρώτη φορά τόσο αποφασισμένοι, ώστε δεν θα πρέπει να αποκλειστεί η πιθανότητα να προχωρήσουν κι από μόνοι τους. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ