Παραπολιτικά

12/4/13 15:52

τελ. ενημ.: 12/4/13 15:52

Όπως έστρωσες, θα κοιμηθείς

Ομολογώ δεν πίστευα στα μάτια μου διαβάζοντας την επιστολή της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Χίου προς τον υπουργό Εργασίας για τη μεταφορά του εορτασμού της Πρωτομαγιάς από τη Μεγάλη Τετάρτη την Τρίτη του Πάσχα. Τέτοια μετάλλαξη…

Αν ο Γ. Βρούτσης ήξερε τα … κατατόπια της Χίου, θα τους απαντούσε: «τι λέτε ρε παλικάρια; Σεις και τα συντρόφια σας δεν κλείνατε την αγορά της Χίου πέντε κι έξι μέρες τα Χριστούγεννα για να πηγαίνετε εκδρομές με διακοποδάνεια σε Βιένη και Βουδαπέστη; Τώρα σας πόνεσε το τριήμερο;»

Ποιος λησμονεί με τόση ευκολία ότι το … άραγμα και η μετατροπή μιας απεργίας σε αργία δεν τα επέβαλε καμία κυβερνητική πολιτική. Εμείς, έμποροι και επαγγελματίες το θεσμοθετήσαμε με την απουσία μας από τις απεργιακές συγκεντρώσεις και το συνωστισμό στις εκδρομές και στα γλέντια της υπαίθρου.

Είναι αργά για δάκρυα, αγαπητοί ΟΕΒΕδες, τουλάχιστον για όσους έχουν μνήμη και θυμούνται καλά ποιοι έστρωσαν το δρόμο για τέτοιες γελοίες κυβερνητικές αποφάσεις. Ας έχουμε τουλάχιστον την ευθιξία να ράβουμε το στόμα μας κι όχι να παριστάνουμε σήμερα τους τιμητές του δικαιώματος της εργασίας.

Σχόλια άρθρου: 0