11.6.2014 16:26

Οι «σταθερές»

Κάθε κυβέρνηση διαθέτει τις σταθερές της. Κόσμο δηλαδή ακλόνητο στη θέση του, παρά το μπες – βγες των ανασχηματισμών. Μια τέτοια εμφανίζεται ο Νότης Μηταράκης. Ως και ο ίδιος ο υπουργός Ανάπτυξης άλλαξε, ο Καμπούσης υφυπουργός δεν μετακινήθηκε από τη θέση του.
Μείγμα αιτιών η παραμονή του. Προδίδει ότι αφενός ο πρωθυπουργός είναι ικανοποιημένος από το έργο του, για αυτό και παραμένει στο ίδιο απαιτητικό κυβερνητικό στασίδι από την ημέρα ανάληψης των κυβερνητικών καθηκόντων, αφετέρου μας υπενθυμίζει ότι ο Νότης είναι μια καθαρά Σαμαρική επιλογή, πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του ίδιου του πρωθυπουργού.
Θα βιαστώ ίσως, με τον κίνδυνο να σφάλω, αλλά έχω την εντύπωση ότι άλλη μια ακόμα πιο ριζωμένη σταθερά στο κυβερνητικό σχήμα θα αποδειχθεί η Λίνα Μενδώνη. Από τη θέση της γενικής γραμματέως Πολιτισμού έχει δει τους υπουργούς να αλλάζουν σαν τα πουκάμισα, εκείνη πάντως να παραμένει στη θέση της, με ένα μικρό διάλειμμα επί Κ. Καραμανλή, τότε που μας είχε προκύψει Ζαχόπουλος. Έχω λοιπόν την εντύπωση ότι ούτε η Λίνα θα μετακινηθεί απ’ το πόστο της, παρά την … σκάντζα βάρδια των υπουργών. Θα παραμείνει και με τον Κ. Τασούλα στο πηδάλιο του Υπουργείου, απόδειξη ότι και εκείνη αποτελεί προσωπική επιλογή του κυβερνητικού εταίρου, Ευαγ. Βενιζέλου.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ