9.4.2013 15:33

Οι ηρωικοί περίοικοι

Κάποια χρόνια πριν, να εξομολογηθώ, έβλεπα με μισό μάτι την ετήσια γκρίνια των περιοίκων στις δυο εκκλησιές, της Ερυθιανής και του Αγίου Μάρκου. Μου φαίνονταν ως συνοδευτικό του εθίμου με τις απαιτήσεις τους πριν και μετά το ρουκετοπόλεμο. Σε μια περίοδο που το έθιμο ήταν σχεδόν επικηρυγμένο, όποιος άφηνε υπονοούμενα για τη νομιμότητα του συγκαταλέγονταν αυτόματα στην ομάδα όσων επιβουλεύονταν την ίδια την ύπαρξη του.

Υπήρχαν κι εκείνες οι μόνιμες διαβεβαιώσεις των υπευθύνων πως ό,τι ζημιά κι αν γίνει θα καλυφθεί και κάπου εκεί πίστυευες ότι έχαναν κάθε δίκιο, υπερέβαλαν. Τρία χρόνια τώρα, ίσως και περισσότερα, ο Δήμος με την όποια μορφή του, με εξαίρεση τη συρματένια περίφραξη, δεν έχει δώσει ούτε μισό σεντς σε όσους τα σπίτια τους βομβαρδίζονται χάριν του εθίμου. Και βομβαρδίζονται πολλαπλά, διότι, ως γνωστόν, ο αριθμός των ρουκετών έχει εκτοξευτεί τα τελευταία χρόνια σε τροχιά μεγαλύτερη από όση διαγράφει μια ρουκέτα.

Έκπληκτοι οι περίοικοι διάβασαν χθες στο ρεπορτάζ του «π» ότι ο διάλογος της δημοτικής αρχής έχει περιλάβει κι εκείνους. «Πολύ σωστά όλα αυτά για την αποκλιμάκωση του αριθμού των ρουκετών ή τη συμμετοχή στα συνεργεία μόνο Βρονταδούσουν», μου μετέφεραν. «Εμείς όμως όχι μόνο δεν ενημερωθήκαμε ποτέ ως τώρα για να συμμετάσχουμε σε σύσκεψη, αλλά μονίμως ο αντιδήμαρχος μας αποφεύγει. Έχει σκοπό να μας δει στο τέλος, φέρνοντας μας προ τετελεσμένων», μου είπαν.

Αν είναι έτσι σφάλει ο Ν. Νύκτας και οφείλει να διορθώσει. Να τους δεχτεί, να τους ακούσει και κυρίως να πράξει μετά το ρουκετοπόλεμο. Για ποιόν στις μέρες μας είναι εύκολο να δαπανά, έστω και 500 ευρώ, χωρίς να ευθύνεται για τη ζημιά;

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ