28.3.2013 16:35

Οι επιπτώσεις

Ζούμε σε ένα νησί με ποσότητες νερού ικανές να ξεδιψάσουν πολλαπλάσιους πληθυσμούς, πλην όμως συστηματικά αδυνατούμε να τα καταφέρουμε και με τον υπάρχοντα. Η βιωσιμότητα της ΔΕΥΑΧ, υποθέτω και ο συνολικός υδρευτικός σχεδιασμός της, στηρίζεται – καλώς ή κακώς – από το ειδικό τέλος, που φέρνει στα ταμεία της 40% περισσότερους πόρους ετησίως. Μεγάλη υπόθεση!

Η δικαιολογημένη παγχιακή γκρίνια για την τιμή του νερού και το γεγονός ότι με το ειδικό τέλος «κάνει παιχνίδι» μια δημοτική παράταξη, έχουν πείσει τη δημοτική αρχή ότι το Μάιο, που το ειδικό τέλος «τρώει τα ψωμιά του», έρχεται η ώρα κατάργησης του.

Χαράς ευαγγέλια για την τσέπη των καταναλωτών. Δεδομένου, όμως, ότι ο ένας χρόνος που μεσολαβεί ίσον τίποτα, δε θα έπρεπε εγκαίρως η ΔΕΥΑΧ να καταρτίσει μια σοβαρή μελέτη οικονομικής βιωσιμότητας της για τη μετά το ειδικό τέλος εποχή ή να εξηγήσει έγκαιρα στους δημότες τι πάει να πει χάνω το 40% των σημερινών μου εσόδων για την προσπάθεια ποιοτικής υδροδότησης;

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ