18.5.2015 16:05

Οι απόντες …

Στραμμένο κατά πάνω της είχε το ενδιαφέρον της τοπικής κοινής γνώμης η συνεδρίαση της Ανωτέρας Ενοριακής Επιτροπής. Ρόλος της, για όσους επαρκώς δεν τον γνωρίζουν, να προστατεύει και να διαχειρίζεται τα κληροδοτήματα του «Σκυλιτσείου». Είναι η … οπισθοφυλακή ασφαλείας για τη σημαντική περιουσία του Νοσοκομείου μας, για αυτό και ο εκάστοτε Μητροπολίτης, ως εξ’ οφίτσιο πρόεδρος της, φροντίζει να ορίζει ως μέλη της από τα πλέον εκλεκτά στελέχη της χιακής κοινωνίας, πρόσωπα που δεν έχεις κανείς να τους προσάψει τίποτα.

Στην ατζέντα της το απόγευμα της Παρασκευής βρέθηκε το θέμα της έγκρισης ή απόρριψης της ομόφωνης απόφασης της διοίκησης του Νοσοκομείου να κινήσει τις διαδικασίες πώλησης «τυφλού» οικοπέδου πίσω από τα Lidl. Κακώς, κάκιστα το θέμα προσέλαβε και πολιτική διάσταση από την απόφαση του Τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ να εμπλέξει στην υπόθεση και την παραμονή του διοικητή του Νοσοκομείου στη θέση του.

Δίκοπο μαχαίρι η απόφαση για πολλά από τα μέλη της. Οι δυο «κορυφές» της αποφάσισαν να απέχουν της διαδικασίας. Ο Σεβασμιώτατος όρισε την ίδια ημέρα μετάβαση του στην Αθήνα για να μην κακοκαρδίσει κανέναν και να μη θεωρηθεί ότι εμπλέκεται σε παιχνίδια με πολιτική χροιά. Κι ο Ανδρ. Μιχαηλίδης, μέλος της Ανωτέρας, απέφυγε να παραστεί επίσης για να μην θεωρηθεί ότι με τη νεότερη ιδιότητα του, του βουλευτή, καθοδηγεί ή παρασύρει τις αποφάσεις. Τη στάση του κ.κ. Μάρκου την παραλληλίζεις κάπως και με του Πόντιου Πιλάτου. Τη στάση του βουλευτή δεν έχεις πάρα να την εξάρεις, καθώς θυμίζω ότι ο ίδιος έχει ήδη λάβει δημόσια κομματική θέση για την υπόθεση, την οποία ορθά αρνήθηκε να υπηρετήσει υπό την ιδιότητα του μέλους της Ανωτέρας Ενοριακής Επιτροπής.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ