26.3.2019 13:04

Ο πολύτιμος κ. Δήμης

Μια ιδιάζουσα περίπτωση στο δημόσιο βίο μας. Αντίδοτο στην επικρατούσα λογική «που να μπερδεύω εγώ τώρα…».  Ο Δήμης Μυλωνάδης αναλάμβανε ανέκαθεν το ρίσκο να γίνεται ενοχλητικός. Σίγουρα πολλοί στο δρόμο θα τον συμβούλευσαν ότι, αν επιθυμεί κάποτε να εκλεγεί, θα πρέπει να ρίξει τους τόνους. Εκείνος απτόητος. Δεν στοχοποιούσε πρόσωπα, κατακεραύνωνε πολιτικές. Προπαντός είχε τα κότσια να μιλά ισόρροπα και για υπηρεσιακές ευθύνες.

Μονίμως κινούνταν στις παρυφές της εξουσίας γιατί είχε και συνεχίζει να διαθέτει το μικρόβιο της προσφοράς. Τελευταία τέθηκε στη διάθεση του Στ. Κάρμαντζη, τοποθετήθηκε από τον ίδιο ως άμισθος τεχνικός σύμβουλος αλλά μάλλον δεν αξιοποιήθηκε επαρκώς.

Ο πολιτικός μηχανικός διαπίστωσε τα αυτονόητα. Την αδυναμία χάραξης πολιτικής από τη Χίο για τη Χίο, έτσι όπως ήταν και παραμένει δομημένο το σύστημα της Περιφέρειας. Αποφάσισε, λοιπόν, να … αυτονομηθεί, να πάρει παραμάσχαλα δυο – τρεις υποθέσεις και να τις τρέξει, απλά με την κάλυψη από το ρόλο του άμισθου συμβούλου.

Πριν λίγα εικοσιτετράωρα ο αντιπεριφερειάρχης ανακοίνωνε τη σύναψη συμφωνίας με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για το φράγμα Κόρης Γεφύρι, με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 900.000 ευρώ, υπογραμμίζοντας το ρόλο του Δήμη Μυλωνάδη στην εξέλιξη. Μετά βεβαιότητας, αν κάποιοι είχαν αξιοποιήσει το ρομαντισμό, τη γνώση και τη διάθεση προσφοράς του, σήμερα θα ζούσαν αυτοί καλά … κι εμείς καλύτερα!

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ