18.10.2013 18:01

Ο παραγκωνισμός των χρήσιμων

Στον τόπο μας η αναφορά και μόνο στις περιπατητικές διαδρομές συνειρμικά σε κατευθύνει στο πρόσωπο του Γιώργου Χαλάτση. Η παθιασμένη επιμονή του για το αντικείμενο έχει διατηρήσει στην επιφάνεια της δημόσιας ατζέντας τη συγκεκριμένη μορφή εναλλακτικού τουρισμού.

Τούτο το αποδέχονται όλοι. Οι μόνοι που αρνούνται πεισματικά να το δεχτούν είναι οι υπηρεσιακοί και αιρετοί παράγοντες. Έκπληκτοι άκουσαν οι πάντες ότι στα πλαίσια της ανάδειξης μιας ακόμα περιπατητικής διαδρομής του νησιού η Περιφέρεια αποφάσισε να είναι αυτή γύρω από τη … λίμνη των Αρμολίων. «Μα υπάρχει ο παλιός οθωμανικός δρόμος. Προσωπικά δεν την έχω ακουστά, μακάρι να είναι αξιόλογη», ανέφερε με το δίκιο του ο Χαλάτσης με αρκετή δόση πικρίας.

Πέρα βρέχει… Οι … ειδικοί της Περιφέρειας έχουν αποφανθεί. Ποιος είναι ο Χαλάτσης που θα του ζητήσουν τη γνώμη; Εκείνοι που έχουν διανύσει χιλιόμετρα περιπάτου έχουν καλύτερη άποψη!

Εννοείται και κάτι επιπλέον. Όλοι συμφωνούν με το Χαλάτση ότι ο περιπατητικός τουρισμός μπορεί να φέρει επισκέπτες εκτός σεζόν. Κανείς δεν τον ακούει όταν ικετεύει Δήμος και Περιφέρεια να στηρίξουν το έργο του και να στείλουν το επόμενο τριήμερο (Παρασκευής – Κυριακής) κόσμο και εργαλεία για να βοηθήσει στη διάνοιξη των μονοπατιών Κουρουνίων – Εγρηγόρου. Πιο καλά δεν είναι να σκουπίζουν νυχθημερόν τη Βενιζέλου και τη Ροδοκανάκη; 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ